Nieuws

René Zwinkels vertrekt eind van het seizoen bij Quintus

René Zwinkels vertrekt eind van het seizoen bij Quintus

AD SPORT / Peter Lotman - René Zwinkels is volgend seizoen geen trainer/coach meer van het vrouwenteam van Quintus. De sectie topsport van de Heulse club heeft besloten na drie jaar de verbintenis niet te verlengen. Zelf had Zwinkels, na de vroegtijdig beëindigde competitie, volgend seizoen nog graag op een normale manier willen afsluiten.

Drie seizoenen vindt de clubleiding echter voldoende en de gebruikelijke termijn om van trainer te wisselen. Zwinkels is daar teleurgesteld over: “Dit was geen normaal seizoen, dus kan eigenlijk niet worden meegerekend, vind ik. Het vervelende is, dat ik nu met het onprettige gevoel blijf zitten dat ik het karwei niet heb kunnen afmaken. We waren goed bezig had ik de indruk. Ook een aantal speelsters reageerde verbaasd en begreep het niet. Het was blijkbaar niet besproken met de speelstersraad. Graag had ik nog één volledig seizoen met de ploeg willen laten zien dat we in staat waren om mee te spelen om de prijzen. Dat kan dus helaas niet meer.”

Ook teammanager Wido Kruijswijk, assistent trainer/coach opleidingsteam Marcello Radder en keeperstrainer Eugène Hansen stoppen ermee.

Zwinkels was in het verleden onder meer succesvol werkzaam bij de vrouwen van Verburch, bracht de mannen van Quintus naar de BENE-League en nam na een sabbatical jaar de vrouwen van Quintus onder zijn hoede. Daarmee veroverde hij de nationale beker en draaide steeds mee in de kampioensgroep van de eredivisie.

Wat Zwinkels, die al eerder meerdere (technische) functies bij de Westlandse club vervulde, verder gaat doen, weet hij nog niet. “Ondanks dat deze competitie definitief niet doorgaat, gaan we wél de trainingen opstarten. De bedoeling is, dat we vanaf 1 februari gaan beginnen. In eerste instantie zes weken en dan vier keer per week met tweemaal wekelijks testen. Volgend seizoen zie ik dan wel verder wat er op mijn pad komt. Daar maak ik me nu nog geen zorgen over.”

Ook over de opvolging van Zwinkels is nog niets bekend.

cover Coach René Zwinkels na dit seizoen weg Quintus

foto archief HSP

Deel dit bericht