Nieuws

Riante voorsprong niet voldoende voor winst op Aalsmeer

Riante voorsprong niet voldoende voor winst op Aalsmeer

Door Volendam - Lang maakte HV KRAS/Volendam aanspraak op een resultaat in de derby tegen Greenpark Aalsmeer, maar uiteindelijk stelden de bezoekers in de slotminuten de overwinning veilig. Een voorsprong van zes punten in de eerste helft bleek voor de Volendammers niet voldoende voor een overwinning: 28-33.

Volendam kwam goed uit de startblokken en greep, mede door een aantal prima stops van doelman Gerrie Eijlers, een voorsprong van zo’n vijf doelpunten. Aanvallend droeg ex-Aalsmeerder Erik Blaauw (medetopscorer met vijf treffers) zijn steentje bij. Op het moment dat de opbouwer met een elleboogblessure vanaf de kant toekeek, zag de thuisploeg zijn 16-10 voorsprong worden uitgekleed. Gerust werd er met 16-14.

Aalsmeer kreeg na de pauze de touwtjes in handen en besloot het spel nog wat fysieker te maken. De Volendammers kwamen maar moeilijk door de zwarte muur van de gasten heen, terwijl het aan de overkant de handen vol had aan cirkelspeler Samir Benghanem. Halverwege de tweede helft leidden de gasten met 22-24. Zelfs toen Benghanem in de slotfase zijn derde tijdstraf ‘pakte’ en het veld moest ruimen, kon de thuipsloeg het gat niet dichtlopen. Het werd nog 28-29, maar door het gehaaste spel in de aanval kwamen de oranjehemden niet langszij. Sterker nog, Aalsmeer vergrootte in de omschakeling zijn voorsprong naar 28-33 en strooide daarmee nog wat extra zout in de wonden.

Met nog acht duels voor de boeg staat Volendam op de tiende plaats in de BENE-League. De achterstand op Aalsmeer, dat op de 'Nederlandse stand' vierde staat, is door de nederlaag opgelopen naar zeven punten. De beste vier Nederlandse teams plaatsen zich voor de kampioenspoule. De nummer vijf en zes strijden in een vijfluik om lijfsbehoud in de grensoverschrijdende competitie. De winnaar van die strijd neemt het op tegen de nummer één of twee van de eredivisie.

HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Erik Blaauw 5, Robin Jansen 5, Florent Bourget 5/5, Jordy Baijens 4, Sander Visser 3, Tim Claessens 3, Collin de Vette 2, Ognjen Lekovic 1, Jort Neuteboom, Diego Jacobs, Rick Zwarthoed, Robin Nagtegaal, Leon Geus.

Rode kaart: 55. Samir Benghanem (derde tijdstraf).

cover Florent Bourget, vijf keer trefzeker vanaf de streep

foto Archief HSP / Jarrik Bijsterbosch

Deel dit bericht