Nieuws

Rinka Duijndam naar Thüringer

Rinka Duijndam naar Thüringer

Van de Redactie – Na het aangekondigde vertrek van keepster Marie Skurtveit Davidsen van Thüringer naar het Roemeense Bucuresti, slaagde de club er snel in om een adequate vervangster aan te trekken. De positie in het doel wordt na de zomer ingenomen door Rinka Duijndam van competitietegenstander Borussia Dortmund. International Ina Großmann beëindigt, vanwege allerlei fysiek ongemak, haar handballoopbaan aan het einde van het seizoen. Dat maakte de 30-jarige bekend aan haar club, Thüringer HC.

Marie Skurtveit Davidsen wilde eigenlijk terug naar haar thuisland Noorwegen en vroeg in januari het bestuur van Thüringer HC om goedkeuring. "Ze vond het erg leuk in Thüringen, maar ze werd geplaagd door heimwee door de Corona-crisis", aldus THC-trainer Herbert Müller. Maar het was precies toen dat een aanbod van CSM Bucuresti uit Roemenië dat financieel en sportief interessant voor haar was, op de tafel van de keepster fladderde. "We wilden haar niet in de weg staan. We zijn erg trots op de ontwikkeling die ze bij THC heeft gemaakt. We wensen haar het allerbeste en veel succes met haar avontuur in Roemenië. We danken haar heel erg voor het werk dat ze heeft gedaan. hier gedaan.”

Komend seizoen wordt de vrijgekomen positie in het doel ingevuld door wereldkampioene Rinka Duijndam. De Nederlandse keepster komt naar Thüringen van competitierivaal Borussia Dortmund. "Ik ben blij dat ze voor THC heeft gekozen", zegt coach Herbert Müller over de overstap van de 23-jarige. "Ik ben onder de indruk van haar motivatie en toewijding. Ze heeft een blijvende indruk op me gemaakt. We zullen haar helpen zichzelf aan te bevelen voor de Nederlandse ploeg en we willen samen met haar voortbouwen op de successen van de THC. Met Rinka. Een van de door mij gewenste speelsters komt dus naar THC,” aldus coach Müller.

Tot nu toe heeft de 1,78 m lange Rinka Duijndam 36 wedstrijden gespeeld voor Oranje en werd met de ploeg derde op het EK in 2018. Het jaar daarop was er de wereldtitel in Japan, het hoogtepunt in haar nog jonge carrière. Naast Tess Wester maakte ze deel uit van de selectie voor de selectie van Nederland op het EK 2020 in Denemarken. Medio maart is ze opgenomen in de longlist voor de twee oefenduels tegen Slovenië, daarna is het uitkijken naar de Spelen in Tokio. In december wordt de wereldtitel verdedigd in Spanje.

Duijndam speelde eerder o.a. voor VELO, Quintus en Bad Wildungen voordat ze in 2018 bij Dortmund terecht kwam.

cover Rinka Duijndam in actie bij Oranje

foto archief HSP / Rob Creemers

Deel dit bericht