Nieuws

Robert Nijdam: tot 2024 bij Werder Bremen

Van de Redactie – SV Werder Bremen en coach Robert Nijdam hebben het contract dat tot de zomer van 2022 liep, voortijdig verlengd tot 2024. "We zijn blij dat we met een dergelijk gerenommeerde trainer als Nijdam bij onze club hebben. Niet alleen levert hij prima werk af, hij identificeert zich ook heel nadrukkelijk met de vereniging,” aldus voorzitter Dr. Hubertus Hess-Grunewald in het persbericht.

                   

                    foto club

"De handbaltak heeft gekozen voor een spannende route en een concept ontwikkeld dat uitgaat van het ontwikkelen van jonge handbalsters op het hoogste niveau dat bij Werder past. Wij ondersteunen dit beleid en hebben met Robert de juiste man op die sleutelpositie.”

Nijdam kwam in december 2019 naar SV Werder Bremen en nam de ploeg over die in degradatiegevaar verkeerde. Het lukte hem vrij snel om de ploeg te stabiliseren, in de tweede liga wedstrijden te winnen en klassenbehoud te bewerkstelligen nog voordat het seizoen 2019/2020 werd afgebroken. Na de mislukte start in dit seizoen brak er weer een succesvolle periode aan waardoor de groen-witte ploeg zelfs op enkele speelronden van het einde verzekerd is van behoud.

"Ik ben dankbaar dat de verantwoordelijken binnen de club een zo lang traject met mij als trainer hebben afgesproken,” aldus Nijdam in een eerste reactie. “Een teken dat er vertrouwen is. Ik voel me bij de club in Bremen op mijn gemak sinds ik hier als trainer begon. In de afgelopen weken hebben we samen al de nodige impulsen gegeven aan de ploeg voor de komende jaren. Samen met bestuur, begeleidingsstaf en speelsters verheug ik me op al die nieuwe uitdagingen.” Onlangs trad ook Renée Verschuren, afkomsitg van SV Varel, toe tot de technische leiding bij de club. Zij gaat aan de slag bij de tweede damesploeg en de A-junioren.

Nijdam was in 1997 bij zijn overgang naar OSC Rheinhausen de eerste Nederlandse handballer in de Duitse Bundesliga. Voor Oranje kwam hij 150 keer in actie. Als trainer was hij actief in Nederland, België, Zwitserland en Burkina Faso voordat hij meerdere jaren verbonden was aan de HandbalAcademie bij het opleiden van talenten. Voor zijn komst naar Bremen was hij anderhalf jaar coach bij de vrouwenploeg van Bayer 04 Leverkusen.

Actueel staat hij met Bremen, met nog vijf wedstrijden in de tweede Bundesliga voor de boeg, op de negende plaats met zes punten voorsprong op een directe degradatieplaats.

cover Actiemoment uit een oefenduel tussen Werder en Kwiek

foto archief HSP / club

Deel dit bericht