Nieuws

ROBIN GIELEN LEIDT HANDBAL VENLO NAAR EERSTE LANDSTITEL

ROBIN GIELEN LEIDT HANDBAL VENLO NAAR EERSTE LANDSTITEL

Het is Handbal Venlo gelukt op imponerende wijze de landstitel bij de vrouwen te veroveren. Na de 23-24 overwinning vorige week in Amsterdam klopte het team van succescoach Robin Gielen ditmaal VOC met maar liefst 34-28. Een ongekende prestatie die voor heel wat vreugdetranen zorgde bij speelsters en supporters.

Het was genieten van deze tweede wedstrijd om het kampioenschap. Propaganda voor het vrouwenhandbal met, dit keer vooral, indrukwekkend spel van de ontketende thuisploeg. Na de even fraaie als onverwachte overwinning in de uitwedstrijd was Venlo niet van plan het kampioenschap nog weg te geven. Bij de rust (16-16) was er nog evenwicht en ook bij 19-19 kon het nog alle kanten op. Daarna sloeg de thuisclub de beslissende slag door treffers van Anika Noordink (feilloos met de strafworpen), Sharon Grummel (wat een geweldige schoten) en Becky van Nijff (sterk aan de cirkel en niet af te stoppen). Binnen zes minuten was het 23-19 en al vanaf dat moment lonkte de eindzege én dus de nationale titel.

GROTE KLASSE
Met hoofdrollen voor keepster Liza Rovers, die fabelachtige reddingen verrichtte, en de zussen Janiek en Lianne van Sleeuwen was er vervolgens voor VOC geen houden meer aan. Alle energie en vooral ook alle handbalkwaliteiten gooide het twee tal in de strijd om toch maar die schaal naar Venlo te halen. Lianne van Sleeuwen, in de belangstelling van buitenlandse clubs, toonde andermaal aan dat zij van grote klasse is. Spelinzicht, passeerbewegingen, schotkracht, oog voor medespeelsters: alles heeft zij in huis.

VOC probeerde het wel, maar ondanks sterke acties van dragende krachten als Pipy Wolfs, Zola Amsen en Kim Molenaar lukte het niet aan te haken bij Venlo. Bij 23-21 leek het er even op, maar een tussensprint zorgde voor 27-21 na ruim een kwartier. Dat bleek voldoende om daarna met gedisciplineerd spel de wedstrijd in handen te houden. En als VOC scoorde, dan was daar altijd weer Janiek of Lianne van Sleeuwen die de veilige marge in stand hield.

Groot compliment dus voor Handbal Venlo, dat destijds de keuze maakte om vol te gaan voor het vrouwenhandbal en minder te investeren in de mannen. Die keuze heeft zich uitbetaald. En wat trainer/coach Robin Gielen met zijn staf in die jaren heeft neergezet, is van grote klasse. Gielen heeft laten zien, dat hij niet alleen als speler van hoog niveau was, maar ook als coach over voortreffelijke capaciteiten beschikt. Hij kan een duel laten kantelen en grijpt op het juiste moment in, waardoor zijn team het voorbije seizoen op de cruciale momenten naar grote hoogte kon reiken.

GERUST HART
Het eindsignaal van de uitstekende leidende scheidsrechters Ferry van de Beek en Niels Egberts (dit soort belangrijke duels kan met een gerust hart aan hen worden overgelaten, ****), klonk als muziek in de oren van de fans in de volgepakte sporthal. Aan de ene kant dus hossen en feestvieren en gelukzalige gezichten. En even verderop tranen van teleurstelling   over het mislopen van een nieuwe titel bij de VOC-aanhang. Maar dat maakt de sport juist zo mooi. Vreugde en verdriet op een paar vierkante meter.

AD SPORT/PETER LOTMAN

Deel dit bericht