Nieuws

Roesink weg bij handbalsters Wijhe, Van Dort voor de groep

Roesink weg bij handbalsters Wijhe, Van Dort voor de groep

Door De Stentor / HV Wijhe- Marjolien Roesink is per direct weg als trainer-coach bij de handbalsters van Wijhe’92. De slechte resultaten, de club is voorlaatste in de tweede divisie, vormen de belangrijkste reden voor het besluit.

“Het is een rigoureuze beslissing en zeker eentje die je niet graag neemt”, erkent Rudy te Braak, voorzitter van de technische commissie van Wijhe’92. “Maar we moesten echt iets doen. We zijn een ambitieuze tweededivisionist en dat willen we graag blijven. Als er niks verandert, spelen we volgend jaar in de hoofdklasse.”

Marjolien Roesink, oud-cirkelspeelster en coach van Wesepe, moet het veld ruimen als coach van Wijhe

Foto Gerard Vrakking

Te Braak noemt twee onderliggende redenen als oorzaak. “Ten eerste is dat het gebrek aan chemie tussen de trainster enerzijds en de speelsters en begeleiding aan de andere kant. De klik was er op zich wel, maar op mentaal vlak kon Marjolien er niet voor zorgen dat wedstrijden over de streep werden getrokken. Ze is jong en redelijk onervaren, dat wisten we vooraf. Daarom hadden we ook bewust gekozen voor een combinatie met Sharina van Dort als assistent-trainster. Helaas is die samenwerking anders gelopen dan verwacht.”

Ook de spelersgroep heeft een aandeel in het tot nu toe teleurstellend verlopen seizoen, vindt Te Braak. “Marjolien is zeker niet alleen verantwoordelijk voor hoe we er nu voor staan. Bij een aantal speelsters missen de inzet, beleving en motivatie. We hopen op het schokeffect, dat de meiden inzien dat het echt anders moet. Of deze keuze de juiste is, weten we pas aan het einde van het seizoen. Als we alsnog degraderen, dan hebben we gegokt en verloren.”

Overvallen

Roesink (27), die in de zomer begon bij Wijhe’92, werd overvallen door de mededeling van de technische commissie. “Ik zag het niet aankomen en ben er ook van overtuigd dat we nog voldoende punten zouden pakken voor handhaving. Het klopt dat er iets moest veranderen, maar ik had daar graag aan bijgedragen. Een hele spelersgroep kun je echter niet wisselen en uiteindelijk ben ik eindverantwoordelijk voor de resultaten, dus wat dat betreft snap ik het wel.”

Nieuwe trainster bij Wijhe: Sharina van Dort                  foto Gerard Vrakking

Dat er geen chemie tussen haar en de spelersgroep zou zijn, ziet de trainster zelf anders. “Daar herken ik me niet helemaal in, ik heb dat niet zo ervaren. Dat de punten achterblijven heeft vooral met het mentale aspect te maken. Dat heb ik inderdaad nog niet kunnen doorbreken. We moesten nog een stap zetten en dat had ik graag in het nieuwe jaar gedaan.”

Oud-international Sharina van Dort neemt in de rest van het seizoen de trainingen en coaching voor haar rekening, in samenwerking met teambegeleidster Karin Leerkes.

Wijhe hervat de competitie op 5 januari met een thuiswedstrijd tegen Havas.

Deel dit bericht