Nieuws

Ruud van den Broeck toegevoegd aan staf SEW

Ruud van den Broeck toegevoegd aan staf SEW

Door SEW - Een nieuwe keeperstrainer is toegevoegd aan de staf van Westfriesland SEW. Vanaf komende seizoen neemt de ervaren Ruud van den Broeck de keepsters onder zijn hoede. Van den Broeck is als trainer eerder actief geweest bij de heren en dames van Volendam en bij de dames van Aalsmeer en VOC.

                             Ervaren keeperstrainer past in ambitieuze plannen van WF SEW

De aanstelling van de 91-voudige international past volgens topsportmanager Herman op den Kelder heel mooi in het meerjarenplan van Westfriesland SEW om uiteindelijk in 2023 kampioen te worden. “De keepsters hebben een erg belangrijke functie in het behalen van overwinningen en uiteindelijk kampioenschappen. Zonder een goede keepster win je nooit iets. Het is onontbeerlijk dat wij toptrainers nodig hebben op alle vlakken, maar zeker dus ook voor keepsters. Om kampioen te worden van de eredivisie hebben we topkeepsters nodig en topkeepster kun je alleen maar worden als je training krijgt van een keeperstrainer die top is”.

Ruud van den Broeck is in de handbalwereld een bekend gezicht en is zelf ook zeer ambitieus. “Ik ben enthousiast geraakt door de ambitieuze plannen van WF SEW en kijk uit naar de samenwerking met trainer Arthur Langedijk. Ik heb veel zin in om weer met keepsters te trainen en ze de aandacht te geven die ze verdienen binnen het team. Ik hoop op een mooie samenwerking met keepsters die het beste uit zichzelf willen halen en door willen groeien naar de absolute top. Samen met hen ga ik keihard werken om die dromen uit te laten komen.”

Vorig weekend verloor het team van Arthur Langedijk van VOC Amsterdam in de alternatieve competitie. Na een matige eerste helft wist Westfriesland SEW zich onder aanvoering van de sterk keepende Myrthe Mak redelijk terug te knokken tot een 27-17 eindstand.

Donderdag 6 mei staat de volgende wedstrijd op de planning. WF SEW speelt dan de wedstrijd tegen Volendam over, nadat het in de eerste wedstrijd een speelster onreglementair had opgesteld en daarvoor twee punten in mindering had gekregen.
Zaterdag 8 mei volgt dan de thuiswedstrijd tegen Handbal Venlo. Deze wedstrijd zal weer te volgen zijn via de livestream.

cover Pim Ligthart (links) en Ruud van den Broeck als technisch duo bij de vrouwenploeg van Volendam

foto archief HSP / club

Deel dit bericht