Nieuws

Sabine Heusdens zet punt achter lange carrière

Van de Redactie – Aan het einde van dit seizoen nemet Sabine Heusdens afscheid van Bald Wildungen. Dat meldt de club vandaag in een persbericht en op haar website.

"Degradatie en nog iets" is het doel waarmee de Nederlandse aan het eind van het seizoen afscheid wil nemen van HSG Bad Wildungen.  Na twintig jaar competitief handbal in Nederland, Denemarken en Duitsland heeft Sabine Heusdens nu besloten meer te gaan besteden aan familie en werk en ruimte te maken voor de ‘jongere garde’.

De Rotterdamse startte haar carrière bij Hellas waar ze tot 2006 speelde. Vervolgens twee jaar richting Emmen. Daarna (2008) een jaar voor het Deense Odense om vervolgens vier jaar voor Bad Wildungen te spelen. Bij Rosengarten volgde opnieuw een periode van vier seizoenen (2013-2017) voordat ze terugkeerde bij Bad Wildungen Vipers.

Duitsland

Die jaren in de Duitse competitie hebben Sabine Heusdens gevormd als handbalster in Noord-Hessen. "Door haar vechtlust en passie bracht ze de Ense Hall keer op keer aan de kook", zegt de voorzitter van Bad Wildungen over de opbouwspeelsters en haar aanstaande vertrek. "Maar vooral, haar opmerkelijke doelpunten van op grote afstand of het slim aanspelen van de cirkelspeelsters brachten het thuispubliek in vervoering", voegde de voorzitter eraan toe. "Als een van de meest ervaren spelers in de ploeg van dit jaar was Sabi altijd beschikbaar voor de jongere teamleden met advies.”

"In het weekend gewoon spontaan ergens heen gaan en genieten van meer tijd met familie en vrienden". Daar kijkt de 32-jarige het meest uit. "Ik wil graag mijn familie en mijn vriend bedanken die me jarenlang hebben gesteund. En natuurlijk ook alle coaches, teamgenoten, werkgevers, sponsors en vooral fans die me hebben ondersteund in mijn succesvolle carrière!"

Handbalontwikkeling

Trainster Tessa Bremmer kende Sabine Heusdens al van jongs af aan, toen ze aan het begin van haar carrière in Nederland haar eerste stappen in haar handbalontwikkeling zette: "Als grappenmaker van het team maakt Sabi altijd een grapje. Met haar goede humeur heeft ze het gehaald. Motiveert altijd haar teamgenoten, ze geeft haar ervaring maar al te graag door aan jongere spelers," aldus Tessa Bremmer.

"Ze is al jaren een van de gezichten van de Vipers en heeft, vooral na haar terugkeer in Bad Wildungen in 2017, op indrukwekkende wijze laten zien waartoe ze in staat is op het veld. Vanuit sportief, maar ook vanuit menselijk oogpunt, laat Sabi een grote kloof achter die het daarna verlaat sluiten is van toepassing," legt Tessa Bremmer uit.

Voor Vipers-directeur Uwe Gimpel was Heusdens "altijd een rolmodel in termen van ambitie en toewijding. Als je Sabi op het veld ziet, weet je dat ze altijd haar grenzen overschrijdt en alles doet. Ik heb haar veel geweldige wedstrijden zien spelen in het shirt van Vipers. Heel erg bedankt, Sabi. Ik ben blij dat ze in Bad Wildungen zal blijven wonen en we zullen haar zeker nog tussen het publiek van de Ense-Halle zien."

Bad Wildungen is op dit moment nog niet vrij van degradatiezorgen. Met 7 punten uit 18 duels - nog acht te gaan - staat de ploeg net boven de streep op de twaalfde olaats. Het verschil met Göppingen (plek 11) bedraagt drie punten. Mainz 05 (4 punten) en Ketsch ( 3 punten) zijn de clubs 'in degradatienood'.

cover Sabine Heusdens

foto Malafo / Bad Wildungen

Deel dit bericht