Nieuws

Sjuul Rutten naar Houten, Pascal Haak naar Belgische Merksem

Sjuul Rutten naar Houten, Pascal Haak naar Belgische Merksem

Van de Redactie - The Dome/Handbal Houten heeft als versterking voor de linkerhoek jeugdinternational Sjuul Rutten (18 jaar) aangetrokken. Rutten heeft al op 15-jarige leeftijd bij Handbal Venlo zijn debuut gemaakt in de eredivisie. Nadat het eerste team zich daar terugtrok uit de eredivisie, is hij vertrokken naar HC BEVO waar hij voornamelijk actief was in het eredivisie-team. Voor de volgende stap in zijn handbalcarrière heeft de VWO-scholier zijn keus laten vallen op The Dome/Handbal Houten.

Sjuul Rutten

Coach Rick Louw is erg blij met de komst van Sjuul Rutten: “Sjuul is een zeer technische speler die over veel snelheid beschikt en een zeer goede 7-meterschutter is. Samen met Rogier Teeuwissen kan hij voor veel snelheid zorgen op de linkerhoek”.

Pascal Haak (1984) stapt over van Haro Rotterdam naar het Belgsiche Merksem dat in de op een na hoogste klasse speelt. Bij de club uit Antwerpen wordt Haak herenigd met zijn vroegere coach Piotr Konitz. Voor Merksem is Haak inmiddels de derde versterking. De linkshandige hoekspeler speelde tot zijn 16e jaar bij Helius. Nadien trok hij voor 3 jaar naar Quintus om vervolgens voor één jaar terug te keren bij zijn eerste club. Daarna speelde hij vijf seizoenen voor Haro Rotterdam.

                                                                 

Trainer Konitz is blij met zijn komst, want beiden kennen elkaar dus vanuit het verleden en weet wat deze jonge kerel in zijn mars heeft. Pascal van zijn kant heeft ook niet lang getwijfeld om opnieuw met zijn voormalige trainer samen te werken.

Deel dit bericht