Nieuws

Sonni de Jonge speelt volgend seizoen voor Houten

Voor het komend seizoen heeft Stipt Payroll/Houten Sonni de Jonge aangetrokken.  De 25-jarige rechteropbouwer komt over van Volendam. De geboren Emmenaar was een groot talent en maakte op zijn 14e zijn debuut bij E&O in de eredivisie.

Op 21-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar Bevo waar hij drie seizoenen heeft gespeeld en een keer de finale om de landstitel heeft gespeeld. Afgelopen seizoen maakte hij de overstap naar Volendam waar hij slechts een seizoen heeft gespeeld. Als speler van Jong Oranje maakte hij ook deel uit van de selectie die in 2013 een vijfde plaats behaalde op het WK U21 in Bosnië

De geboren Drent, maar momenteel in Amsterdam woont, beschikt over meerdere jaren ervaring in de BENE-League en is met zijn krachtige linkerarm een versterking voor de selectie van Houten dat uitkomt in de eredivisie. Trainer/coach Rick Louw reageert dan ook enthousiast op het aantrekken van De Jonge: "De komst van Sonni is een buitenkansje voor ons waardoor onze rechterkant nu ook erg sterk is."

De selectie van de eredivisionist is met de komst van Sonni de Jonge, Sven Ehlhardt  van US Amsterdam en Tobias Marx van Neerpelt compleet en start op 30 juli met de voorbereiding. De eerste krachtmeting zal tijdens de Ooievaars Cup zijn. In het weekend van 17 en 18 augustus neemt Stipt Payroll/Houten deel aan het Haagse toernooi, waar onder meer BENE-League clubs Sasja (België) en Quintus de tegenstanders zijn.

  

Deel dit bericht