Spanning tot de laatste minuut in Cothen

Bo van Oostrom scoort winnende treffer in slotminuut

Door Fortissimo –Afgelopen zondag stond de eerste thuiswedstrijd voor Fortissimo op het programma. Het uit de eredivisie gedegradeerd E&O uit Emmen kwam op bezoek in Cothen. Vorig seizoen had Fortissimo al eens tegen de dames van E&O geoefend, maar van die ploeg van E&O zijn er maar weinig over. De ploeg uit Emmen heeft een ware transformatie ondergaan en dan is het afwachten hoe ze aan de start verschijnen.

Gelukkig beschikken de coaches Ruder en Jagt over een fitte ploeg, alleen Sem Jansen zit nog in de lappenmand, maar voor de rest kan het technische duo gebruik maken van ieders kwaliteiten. In het begin gaat de wedstrijd gelijk op, en het is wel duidelijk dat de eerste helft geregeerd wordt door de keepers en de verdedigingen. Doelpunten zijn schaars, dat blijkt ook wel uit een ruststand van 11-6 in het voordeel van de thuisploeg.

Hoe anders is dat in de tweede helft! Fortissimo start slecht en ziet E&O steeds dichterbij komen. De voorsprong van vijf doelpunten verdwijnt langzaam als sneeuw voor de zon. Een spannende wedstrijd ontstaat waarin beide ploegen om en om scoren.

Tot één minuut voor tijd staat het nog gelijk en zet Fortissimo nog een keer aan. Bo van Oostrom scoort haar enige goal van de wedstrijd: 24-23. E&O zet ook nog een keer aan om de gelijkmaker te kunnen scoren. De bal belandt bij de cirkelloopster die, gelukkig voor Fortissimo, mist. In het tumult dat daarna ontstaat krijgt E&O nog een vrije bal, maar die verdwijnt in het blok. Fortissimo wint haar eerste wedstrijd van het seizoen met minimaal verschil: 24-23.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “In het begin is er geen vuiltje aan de lucht, maar in de tweede helft gaat er van alles mis. Slordig spel en het missen van kansen zorgen ervoor dat E&O in de wedstrijd kan groeien. De ploegen bleken uiteindelijk aan elkaar gewaagd, maar dat hebben we ook een beetje aan onszelf te danken”

Aankomende zaterdag gaat de ploeg uit Cothen op bezoek bij het nog ongeslagen ZAP. Gelet op de wedstrijden van de vorige seizoenen, een garantie voor weer een spannende wedstrijd.