Nieuws

SPORTING PELT PAS IN TWEEDE HELFT LANGS TACHOS

Door Sporting Pelt / Sven Spooren - Sporting moest nog 5 finales spelen én winnen! Nu nog 4 want Tachos werd, met de nodige moeite, aan de kant gezet met 37-27. Van een leien dakje liep het allerminst!

Tachos mocht ongestoord aanleggen en ze namen dat in dank af en namen, verdiend, de leiding: 2-4, 6-7 na 10 minuten. Na veel missers nam Sporting toch over: 11-10 (voor de eerste keer op voorsprong na 19 minuten) maar Tachos bleef aanklampen. Bart Kohlen bij Pelt en Van Ommen bij Tachos waren elkaar waard! Maar het gebrek aan agressiviteit bij Sporting zorgde voor een 17-16 ruststand!

In de tweede helft was Sporting wat agressiever in dekking, vooral via Louis Delpire, maar hij was zowat de enige dus Sporting kon nog altijd het stugge Tachos niet lossen! Thijs van Leeuwen en Robbe Spooren kwamen van de bank en een moe gestreden Tachos moest stilaan de rol lossen.

Ondanks de 21-20 na 40 minuten ging het in het laatste kwartier veel te hard voor Tachos en zo gingen Falke, Vandebeeck en Vossen uiteindelijk toch vlot voorbij de uitstekend keepende De Folter. De uitslag werd uiteindelijk 37-27 maar gaf, eerlijk gezegd, niet helemaal de waardeverhoudingen weer. Sporting won en dat is het aller belangrijkste en blijft zo in de strijd voor een ticket bij de laatste 4!

Volgende week komt Atomix op bezoek en mogen we ons aan eenzelfde wedstrijd verwachten!

Sporting Pelt: Deekens, Denert, van Leeuwen, Lambrecht 1, Falke 7/1, Vandenboer 3, Köhlen 5, Konitz, L Vandebeeck 4, Delpire 4, Vossen 3, Schoenaker (rust), Van Haesendonck 4, D Vandebeeck 3, Spooren 1, Tasevski 2.

Tachos: De Folter, Jansen, Veltman 7, Rombouts 1, Hamers 2, Van Ommen 5, Van der Aelst, Van der Kamp 2, Van der Bruggen, Biervens 6, Van den Broeck 1 , Van Houtem, Max Voermans 3.

UITSLAGEN EN STANDEN LANDELIJKE COMPETITIES:

cover Zeven keer raak voor Sporting Pelt: Tommie Falke

foto Reza

Deel dit bericht