SPORTING PELT VERLIEST EERSTE VELDSLAG MAAR….

Door Sporting Pelt / Sven Spooren - Vele Sporting supporters in de Damburg en die zagen zoals altijd een spannend duel tegen de buren van Bocholt. Het eerste van maximaal drie duels in strijd om de landstitel ging een de thuisploeg: 32-29. Eerste slag verloren…..

Sporting had de controle in die eerste helft maar de afwerking, langs beide kanten trouwens, kon beter. Dat was niet in het minst dankzij 2 goede doelmannen! Sporting nam dus de leiding (4-5 na 10 minuten) maar Bocholt scoorde er 3 op rij en nam over met 9-7 na 20 minuten en 11-9 na 24 minuten. Deze keer 3 op een rij van Sporting en zo werd het 11-12 en 13-14 aan de rust.

In de tweede helft speelde Bocholt tactisch anders met Serge Spooren op links i.p.v. rechts en Pieter Strauven als spelverdeler en dat deed onze dekking pijn. De dekking, die onze steun en toeverlaat was de laatste weken, werd nu zwaar op de proef gesteld. Zo had Bocholt de 2e helft het initiatief aan haar zijde en moest Sporting aanklampen. Dat deed het met verve want na 40 minuten (20-20) en ook na 50 minuten (25-25) bleef de score in evenwicht.

Er moest echter een winnaar uitkomen en dat werd uiteindelijk Bocholt dat de laatste minuten 3 doelpunten weg liep na enkele missers van Sporting-zijde. Ook een alles-of-niets offensief veranderde daar niets meer aan. Met 32-29 won Bocholt dus deze veldslag, maar zeker nog niet de oorlog!

Volgende week spelen in de eigen Dommelhof en moet er gewonnen worden. Dan volgt een week later de ‘belle’, eveneens op eigen grond.

Bocholt: Leroy, Gijbels, Klajic 7/5, Jaeken, Winters 3, Strauven 2, Tielen, Spooren 9, Doms, Lamers, Driesen 3, Roelants 1, Claessens 5, D’Hanis, Mané, Jerry 2. Tijdstraffen: 2.
Sporting Pelt: Deekens, Denert, De Graeve, Vandenboer 3, Falke 11/3, D Vandebeeck 1, L Vandebeeck 1, Spooren 4, Antic 9, Van Sloot, Schoenaker 1, L Delpire, Stollman, Van Haesendonck, Vossen, Nils Deekens. Tijdstraffen: 2.
Scheidsrechters: Cappa en Schreder

cover Flankspeler Tommie Falke was in de derby tegen Bocholt goed voor elf treffers