Nieuws

STERK VOLENDAM STELT ZICH KANDIDAAT VOOR FINALEPLAATS

STERK VOLENDAM STELT ZICH KANDIDAAT VOOR FINALEPLAATS

Op een beter moment hadden de handballers van Kras/Volendam niet in vorm kunnen zijn. Na een moeizame serie in de BENE-League vlammen zij in de NL League als nooit tevoren. Met prima combinatiespel won het team van coach Mark Ortega overtuigend met 23-29 van GreenPark/Aalsmeer. Met Zlatko Pavicevic (MVP) en keeper Dennis Schellekens als de uitblinkers.

Vrijwel de hele wedstrijd beschikte Volendam over een voorsprong. En dat was geen toeval. Het spel oogde verzorgd en juist bij Aalsmeer ontbrak het aan de precisie. Teveel kansen werden onbenut gelaten en te vaak was het afspelen te slordig. Dat bracht Volendam regelmatig in balbezit en daar wisten de makkelijk scorende Zlatko Pavicevic en Florent Bourget wel raad mee. Ook Jordy Baijens, die bezig is aan een sterk seizoen, liet zich zowel aanvallend als verdedigend nadrukkelijk gelden.

STROEF
Bij Aalsmeer hing er een zekere matheid over de ploeg. Het ‘liep’ niet en dat kan natuurlijk altijd een wedstrijd gebeuren. Het was te stroef en het schieten te onzuiver en in de dekking vaak net iets te laat. Wat coach Bert Bouwer ook probeerde, het lukte niet het schip echt helemaal vlot te trekken. Met de 13-15 ruststand was er nog geen man overboord en de supporters van de thuisclub hadden het idee dat het na het wisselen nog wel goed zou komen.

Dat bleek niet het geval. Wél kwam Aalsmeer door prima schoten van Don Hartog ( een ruime voldoende) steeds in de buurt bij 15-16, 17-18, maar de gelijkmaker wilde maar niet vallen. Steeds dook daar weer Pavicevic op die met zijn gevarieerde schoten zowel Marco Verbeij als René de Knegt steeds op het verkeerde been zette. Al stopte De Knegt toen hij tussen de palen kwam knap een serie gevaarlijke schoten. Toen Jordy Baijens (schitterende break) en tweemaal Tim Roefs de stand naar 17-23 schoten, was eigenlijk al duidelijk dat Aalsmeer het dit keer niet zou redden.

DREIGING
In het laatste kwartier kon Vaidas Trainavicius nog regelmatig scoren, maar zijn doelpunten werden steeds beantwoord door Zlatko Pavicevic en de beweeglijke Florent Bourget. De Oranje-klant vormde een voortdurende dreiging op het vijandelijke doel met zijn eigen passeerbeweging of het aanspelen van zijn ploeggenoten. Toen Samir Benghanem met rood (drie keer tweeminuten) naar de kleedkamer moest en Donny Vink een strafworp op de paal schoot, was het duidelijk dat Aalsmeer aan het kortste eind zou trekken.

De strijd om het bereiken van de Best-of-Three ligt dus weer helemaal open, al lijkt Volendam gelet op de uitstekende vorm zeker aanspraak te mogen maken op een van die finaleplaatsen. Zeker is in elk geval, dat de komende wedstrijden nog veel spanning zullen opleveren.

Doelpunten Aalsmeer: Don Hartog (6), Vaidas Trainavicius (6), Donny Vink (5), Samir Benghanem (2), Rob Jansen (2), Pepijn Michielsen (1) en Tim Bottinga (1).

Doelpunten Volendam: Zlatko Pavicevic (9), Florent Bourget (6), Jordy Baijens (4), Tim Roefs (3), Alex Benderis (3), Filip Petterson (3), en Abou Fofana (1).

Scheidsrechters (****): De broers Ruud en Paul Geraets floten zoals we van ze gewend zijn: soeverein, rustig en met gezag. Er waren af en toe wat opstootjes, maar die smoorden ze in de kiem. Er viel weinig op hun degelijke leiding aan te merken.

AD SPORT/PETER LOTMAN    

     

Deel dit bericht