Nieuws

Super Globe eind augustus in Saoedi-Arabië

Super Globe eind augustus in Saoedi-Arabië

Van de Redactie - Na de aanvaarding van een Wild Card door THW Kiel, zijn het schema én de deelnemerslijst voor de eerste IHF Super Globe voor heren in Saoedi-Arabië nu bevestigd. Een totaal van zes continenten wordt vertegenwoordigd door tien deelnemende ploegen.

De 10 teams die strijden voor IHF Men's Super Globe-titel van 2019 zijn:

Al Wehda (Saoedi-Arabië, gastheer); FC Barcelona (Spanje, titelverdediger); HC Vardar (Noord-Macedonië, EHF-CL-winnaar 2019); Al-Duhail (Qatar, Aziatische Club League-kampioen); Zamalek SC (Egypte, winnaar Afrikaans kampioenschap); Handebol Taubate (Brazilië, winnaar kampioenschap  Zuid- en Midden-Amerika); New York City Team Handbal (VS, winnaar Noord-Amerika en het Caribisch kampioenschap); Sydney University Handball Club (Australië, winnaar kampioenschap Oceanië); Al Mudhar (Saoedi-Arabië, wild card 1); THW Kiel (Duitsland, wild card 2).

Het speelschema is ook opgesteld voor het toernooi dat voor het eerst wordt uitgebreid naar 10 teams. Er worden vooraf - op 27 augustus - twee extra kwalificatiewedstrijden gespeeld door de vertegenwoordigers van Oceanië en Noord-Amerika / Caraïben evenals de teams met een wild card. Sydney University Handball Club neemt het op tegen THW Kie, terwijl Al Mudhar de ploeg van New York City Team Handbal tegenkomt. Daarna starten de overige zes teams in het toernooi.

De winnaars van de kwartfinales gaan door naar de halve finale, terwijl de overgebleven teams om plek 5 t/m 10 spelen, te beginnen op 29 augustus. Daarna volgt voor de teams die om de medailles spelen een rustdag (30 augustus) en kunnen op 31 augustus de podiumplaatsen verdeeld worden.

Het is de eerste Super Globe voor heren die in Saudi-Arabië wordt gespeeld, na negen opeenvolgende edities in Doha, Qatar. Nog eens drie Super Globes voor heren zijn met Saoedi-Arabië als gastheer en de organisatoren overeengekomen.

Kiel won de titel in 2011. Recordwinnaar is Barcelona met vier successen. De toernooiwinnaar krijgt 400.000 dollar bijgeschreven op de clubrekening, de nummer twee ontvangt 250.000 dollar en de derde plek is nog altijd goed voor 150.000 dollar.

Deel dit bericht