Nieuws

SVBO haalt routinier Karin Veltrop terug in het handbal

SVBO haalt routinier Karin Veltrop terug in het handbal

Dat trainer/coach Lars Hoogeveen blij is met de komst van Karin Feddema-Veltrop is niet gek. De 33-jarige opbouwster heeft een behoorlijke cv achter haar naam. Door het moederschap, in combinatie met haar baan als docent aan het voortgezet onderwijs, heeft ze enkele jaren geleden het handbal aan de kant gezet. Maar SVBO is het gelukt de ervaren speelster terug te halen.

Veltrop begon haar handbalcarrière bij E&O. Via AAC 1899 Arnhem, de Duitse Tweede en Eerste Bundesligaploegen SC Greven 09, Frisch Auf Göppingen en TV Nellingen kwam ze weer terug bij E&O waar ze in juni afscheid nam. Toen heeft ze besloten zich bij de selectie van NAVIQUE/SVBO aan te sluiten, omdat ze het weer zo naar haar zin had en weer wil gaan spelen.

''Karin heeft lang niet gespeeld en dat valt in het fysieke nog te zien maar de ervaring die ze mee brengt is natuurlijk van onschatbare waarde',' aldus Hoogeveen. ''De eerste tien minuten met een bal was even wennen maar als je zo lang op niveau gespeeld hebt verleer je dat niet. En dat was na die tien minuten ook te zien. Ik ben erg blij met de komst van Karin omdat ze ook de rest beter gaat laten spelen. Het is een sociale speelster die zich niet te groot voelt om waar dan ook te helpen wat natuurlijk voor mij als trainer een leuke bijkomstigheid is”.

Naast Veltrop komt van komt HV Beilen Isa van IJselmuiden over naar de ploeg uit Barger Compascuum. Van IJselmuiden speelde bij Beilen in de jeugd maar ook in het senioren beachhandbal team van Beilen dat elk jaar weer hoge ogen gooit op het NK. Dat viel ook de bondscoaches op van het U16 Nationaal Beachhandbal team waar Isa mocht aansluiten. Ze is net terug van een internationaal toernooi in Hongarije met de nationale ploeg.

Ze wil graag stappen maken en heeft in juni mee getraind met de selectie en zal vanaf de voorbereiding aansluiten bij SVBO. Isa gaat de A1 versterken die in de topklasse gaat spelen en tweemaal in de week volledig met de dames selectie mee trainen. Trainer/coach Lars Hoogeveenover Isa:  ''Isa is een jong meisje dat nog heel wat stappen kan maken. Wat direct opviel is dat ze absoluut niet bang is en het contact opzoekt. Ze is een hele bewegelijke speelster die met haar snelheid voor flink wat verrassing kan zorgen. Ze is een welkome aanvulling in onze A1 waar de rest afgelopen seizoen ook behoorlijke stappen heeft gemaakt. We kijken er naar uit hoe ze het aankomend seizoen gaat doen.'' 

Deel dit bericht