Handbalshop
Tessa van Zijl vierde Nederlandse nieuwkomer bij Blomberg Lippe

Tessa van Zijl vierde Nederlandse nieuwkomer bij Blomberg Lippe

06 april 2017, 12:51 uur

Met de komst van de afgelopen woensdag 21-jaar geworden Tessa van Zijl van het Nederlandse Vitro Quintus heeft het Duitse Blomberg-Lippe de personele planning voor het komende seizoen afgerond.

Met de uit Poeldijk afkomstige Van Zijl erbij komt daarmee het aantal Nederlandse spelesters dat komend seizoen voor de ploeg uit de Eerste Bundesliga speelt op vier. Eerder meldde de club al de komst van cirkel speelster Celine Michielsen, rechterhoekspeelster Angela Steenbakkers en opbouwster Tess van Buren.

“Wij zijn blij met de komst van Tessa. Daarmee heeft HSG het pad dat we zijn opgegaan om jonge spelesters het vertrouwen te geven ook nu weer voortgezet. Tessa behoort tot de toptalenten op de rechteropbouwpositie in Nederland”  zo legt de trainer André Fuhr de keuze van haar komst naar Blomberg uit. “

Ze heeft op ons tijdens een aantal  proeftrainingen een goed indruk achtergelaten in zowel aanvallend als in de verdediging Wij geloven dan ook dat zij samen met onze international Alicia Stolle een goed en perspectiefvol duo zal vormen dat ons nog betere tactische mogelijkheden zal geven”.  

Laatste update: 06 april 2017, 15:06 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct