Nieuws

TOCH PROMOTIE RAPIDITAS; NHV WIJZIGT INDELING EERSTE DIVISIE VROUWEN

Achteraf toch nog een feestje in Weert. De mannen van Rapiditas eindigden afgelopen seizoen als tweede nadat de ploeg van coach Osvaldo Gomes de meeste tijd op kop van het klassement stonden. In wedstrijd 28 ging het mis en wipte Aristos, na winst in Weert, over de Limburgers heen waardoor de titel én promotie in Amsterdam terecht kwam.

Uit de eredivisie EHC degradeert met 0 punten, doet Vrone/Berdos op eigen verzoek een stapje terug richting de eerste divisie. Daardoor komt er een plek vrij voor de Limburgse ploeg. Bij de mannen zal de eerste divisie uit zestien ploegen bestaan, bij de vrouwen gaat de competitieleiding uit van twee poules van acht ploegen.

TE LANG, TE ZWAAR

De wens van veel trainers en speelsters in de eerste divisie komt daarmee uit: de huidige opzet gaat op de schop en het seizoen ziet er volgend jaar compleet anders uit. Met de start in september, het einde ergens in mei, dertig competitiewedstrijden en nauwelijks een weekje rust tussendoor is de eerste divisie voor veel ploegen lang en vooral erg zwaar. Daar moet verandering in komen, werd van alle kanten geroepen. Het NHV heeft daar nu gehoor aan gegeven. Dalfsen, de nummer twee uit de tweede divisie A, neemt de plek over van kampioen US. De kampioen van de tweede divisie B, Quintus 3, kan niet promoveren vanwege de aanwezigheid van de tweede ploeg in de eerste divisie, dus gaat nummer twee Westlandia een trapje hoger. E&O degradeert uit de eredivisie, MHV’81 promoveert als nummer twee omdat VOC 2 vanwege de aanwezigheid van de hoofdmacht in de eredivisie geen opstapje kan maken.

KAMPIOEN- EN DEGRADATIEPOULE

De eerste divisie bij de vrouwen bestaat in het nieuwe seizoen nog steeds uit zestien clubs, maar die worden onderverdeeld in twee poules. In de poulefase spelen alle teams veertien wedstrijden, waarna er een kampioenspoule en degradatiepoule worden gevormd. Daarin speelt iedere ploeg nog eens acht wedstrijden. De competitie eindigt met twee tot zes rangordewedstrijden per team (afhankelijk van de stand), waarin onder meer de kampioen en degradanten bekend worden.

DE INDELING
Eerste divisie A: Dalfsen; DSS; E&O; Fortissimo; MEOS; Quintus 2; SEW 2; VZV 2
Eerste divisie B: Beekse Fusie Club; Foreholte; Kwiek 2; VOC 2; Westlandia; Wijhe’92; ZAP; ZVBB’21
De volledige concept-indeling vindt u op:
Deel dit bericht