Nieuws

Tongeren pakt door en wint van Houten

Tongeren pakt door en wint van Houten

Door Tongeren - Handbal Tongeren hield de 2 punten thuis tegen het Nederlandse Houten: 32-28. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen, met zes op zes blijven de Eburonen op de vijfde plaats en krijgen ze opnieuw voeling met de top vier uit de rangschikking

Van een topwedstrijd was er geen sprake, daarvoor slopen er teveel fouten in het spel van Tongeren. Nathan Bolaers en Arber Qerimi, beiden gekwetst, bleven langs de kant. 

De eerste helft ging dan ook gelijk op: 10-11 na 20’. Met een uitstekende Luc Stanjolovic in het doel, wist Tongeren echter in de laatste 10’ afstand te nemen van de bezoekers: 16-12.

In de tweede helft nam Tongeren meteen het initiatief om verder uit te lopen: 18-12. Houten kreeg maar geen vat op Lefterius Seirekidis, die met 10 doelpunten ook ‘man of the match’ werd. 

De gastheren kregen genoeg kansen om het verschil groter te maken, maar de afronding was niet optimaal en stilaan slopen er ook technische fouten in het spel van Tongeren.  Houten daarentegen profiteerde daar optimaal van en kon aanklampen: 28-25, met nog vijf minuten op de klok. Nipt voldoende om uiteindelijk met een 32-28 zege van het veld te stappen.

In de volgende wedstrijd moet Tongeren naar Visé, een moeilijke verplaatsing.  Bij winst wordt de kloof met Visé één punt en kunnen de Eburonen echt naar boven kijken.

Tongeren: De Knegt (K), Stanojlovic (K), Vanhove (K), Gillé (4), Devisch (1), Glorieux (1), Pepels (3), Danse, Rodado, Vrancken, Glesner F. (4), Gevers (4), D'hanis (5), Glesner C, Seirekidis (10).

Houten: Teeuwissen (1), Hoefnagels (5), Van Gool (3), De Jonge (5), Robles Reve (6), Marx (6), Berendsen (6).

cover Seirekidis in de aanval tegen Houten

foto Ronald Jans

Deel dit bericht