Nieuws

Top Bundesliga met Nederlands tintje

Top Bundesliga met Nederlands tintje

Van de Redactie – Twee dagen lang konden vier Nederlandse spelers ‘zich vergapen’ aan de stand op de ranglijst van de Bundesliga. Na de vijfde speelronde mochten Dani Baijens, Bobby Schagen, Mark van de Beucken van TVB Lemgo en Jeffrey Boomhouwer (Bergischer HC) van dat moment genieten. Samen met Leipzig aan kop: vijf wedstrijden, zeven punten. Totdat THW Kiel (29-35 winst bij Nordhorn-Lingen) de podiumplaatsen weer teniet deed.

Lemgo pakte donderdag in eigen huis fors uit tegen nieuweling Essen: 31-23. Bobby Schagen kende opnieuw een productieve bui met vier treffers, zijn maatje Dani Baijens prikte de bal één keer tegen de touwen. Mark van den Beucken, opgeroepen voor Oranje, kwam niet in actie.

Jolijt ook bij Jeffrey Boomhouwer die ook vier keer de netten vond in het uitduel met Hannover-Burgdorf: 30-30. En dat terwijl de gasten half koers nog met 13-17 aan de leiding gingen.

Nordhorn-Lingen, dat reeds twee punten op het conto mocht bijschrijven na winst op debutant Coburg 2000, kwam er ditmaal thuis (zonder fans) niet aan te pas tegen het sterke THW Kiel: 29-35 (13-17). De regerend Duits kampioen is in de Champions League met drie zeges en een nederlaag - tegen Nantes – ook prima op koers voor de volgende ronde. Patrick Miedema scoorde vier keer, nieuweling Sander Visser tekende voor twee treffers, zijn eerste doelpunten in de Duitse Bundesliga. Toon Leenders scoorde niet voor zijn ploeg waarvoor ook Oranje-doelman Bart Ravensbergen uitkomt.

Zondag staan o.a. Wetzlar (4-6) tegen Melsungen (4-5) en Flensburg (4-6) versus Coburg 2000 (4-0) nog op het programma.

Kiel (5-8), Leipzig, Bergischer en Lemgo volgen op één punt. Nordhorn-Lingen zien we op plek 17, met 2 uit 5.

Tweede Bundesliga

Een trapje lager ook een duel met een Nederlands tintje: het financieel geplaagde Wilhelmshavener ging op bezoek bij VfL Lübeck-Schwartau, de ploeg van Niels Versteijnen. 10-10 hingen de bordjes halverwege, 26-23 stond er na 60 minuten handbal. Versteijnen scoorde drie keer, voor de gasten raakte Bartoz Konitz vier keer de netten, Duncan Postel deed dat drie keer en Rutger ten Velde eenmaal voor WHV dat de tweede nederlaag incasseerde maar met 6 uit 5 keurig op plek 4 staat. Twee punten minder dan koploper Hamm-Westfalen. Elbflorenz, met Ivar Stavast (2) houdt met 5 uit 3 na de draw bij Hüttnberg ook aansluiting met de top van het klassement.

cover Sander Visser, twee treffers voor Nordhorn-Lingen tegenTHW Kiel

foto archief HSP / club

Deel dit bericht