Nieuws

Transfers: wie vertrekt? Wie heeft een nieuwe club?

Transfers: wie stopt, wie verandert van club?  (update 14 juni 2019)

Van de Redactie – Deze periode zijn er heel wat meldingen over op handen zijnde transfers, spelers die stoppen of trainers die aan een nieuwe uitdaging beginnen. Een groot aantal mutaties hebben we op onze Facebookpagina al vermeld.

* Roos Daleman heeft vanaf komend seizoen onderdak gevonden bij landskampioen VOC. De speelster moest, na het terugtrekken van Dalfsen, op zoek naar een nieuwe club. Hoekspeelster Lisa Bosch speelt volgend seizoen bij eerstedivisionist Kwiek uit Raalte.

* Rutger ten Velde en Duncan Postel hebben hun contract bij het uit de tweede Bundesliga gedegradeerde Wilhelmshavener met twee seizoenen verlengd.

* Igor Mrsulja (24) en Zarko Curic (26) spelen komend seizoen niet meer in het oranje van KRAS/Volendam. De handballers uit Oost-Europa gaan op zoek naar een volgende stap in hun carrière.

* De Belg Kobe Serras is de vijfde nieuweling bij Bevo. De jeugdinternational komt over van eredivisieploeg Olse Merksem waar Piotr Konitz de technische baas is.

* BENE-League-ploeg Initia Hasselt krijgt komend seizoen versterking van Nicholas Plessers die overkomt van Schalksmühle. Ook doelman Mark Leckebusch tekent voor een jaartje bij. Afscheid wordt genomen van de Spaanjaard Julen De Carlos Artuch en de Roemeen Viorel Bosca. Eerder al maakte Jeroen De Beule zijn overstap vanuit Frankrijk naar Hasselt bekend.

* Belgisch international Nele Antonissen heeft Dalfsen verlaten en onderdak gevonden bij de Franse Handball Octeville-sur-Mer dat uitkomt op het tweede niveau in de regio 2 F.. Coach bij de Franse ploeg is Laurent Worm, tevens coach van de Belgische nationale U23-ploeg.

* Na een seizoen verlaat keepster Kristy Zimmerman (24) de Duitse bekerwinnaar Thüringer HC en stapt over naar het Franse Bourg de Peage dat sinds 2017 in de eerste Liga uitkomt.

* HV Nieuwegein heeft in Wim Snijders een nieuwe trainer/coach gevonden. De 67-jarige Edenaar verruilt vanaf het komende seizoen Sportclub Wesepe voor de damesselectie van Nieuwegein.

* Spreefüxxe Berlin heeft Bo Dekker van HandbaL Venlo toegevoegd aan de selectie voor komend seizoen. De 19-jarige cirkelspeelster speelde daarvoor ook al met succes in diverse jeugdploegen.

* Rechterhoekspeelster en oud-jeugdinternational Tessa Hilbrands verlaat Tophandbal Dalfsen en sluit komend seizoen aan bij Handbal Venlo dat eerder al Kelly Hofmanns (Vlug en Lenig), Angela Steenbakkers (Blomberg-Lippe) en Kalia Klomp (Dalfsen) aantrok.

* Alex Koop heeft ondanks de degradatie uit de BENE-League besloten bij Quintus te blijven. De linkshandige hoekspeler stond in de belangstelling van diverse topclubs, waaronder landskampioen Aalsmeer.

* De hoofdmacht van HVC en trainster Annelies Smeets verlengen, na drie succesvolle seizoenen, de samenwerking met één jaar. De ploeg uit Barger-Compascuum is in april kampioen van de hoofdklasse A geworden en komt na de zomer uit in de tweede divisie.

* LIONS-speler Sverre Jansen is klaar voor nieuwe uitdaging. De 19-jarige talentvolle schutter die overkwam van Tachos, gaat LIONS na twee seizoenen verlaten. Hij kwam zowel in het eerste als tweede team uit. In december 2018 raakte Jansen zwaar geblesseerd: hij scheurde de voorste kruisband in zijn linkerknie af en volgt sindsdien een intensief revalidatietraject.

* De vrouwenploeg van V&L 2 staat komend seizoen onder leiding van Bart Peeters (50) en Miriam Kraus (48), als opvolger van Frank Coervers op die naar provinciegenoot Margraten vertrekt.

* Initia Hasselt heet de zusjes Edel en Sam Robyns welkom. Beiden speelden twee jaar voor landskampioen Bocholt. Ook Kristien Leonaers (Visé) en Stefanie Van den Abeele (Waasmunster) komen naar de Limburgse hoofdstad.

* Jos de Koster wordt de nieuwe trainer van de mannenploeg van Zwart Wit uit Oirsbeek (hoofdklasse B). Hij volgt interim-trainer Jo Reubsaet op die op zijn beurt rond de jaarwisseling Maurice Jansen afloste.

* Na 22 jaar op het hoogste niveau in het handbal (Bevo HC 8 jaar, Sporting Neerpelt 2 jaar en Achilles Bocholt 12 jaar) actief te zijn geweest heeft keeperstrainer Ruud Hanssen gisteren, na de vierde titel op rij bij Bocholt, de schoenen aan de wilgen gehangen. “

* Initia Hasselt krijgt komend seizoen Sasja-spelers Stijn Gijs binnen de lijnen. De drie youngsters Niels Kelchtermans, Samuel Debgey en Jona Boiten blijven Initia trouw. Daniel Sedano verlaat de Initia-familie. Topscorer Bart Köhlen stapt over naar Sporting NeLo.

* Wim Snijders is niet langer de trainer en coach van hoofdklasser Wesepe. Hoewel enkele maanden terug de overeenkomst nog verlengd werd, blijken de verschillen in spelopvatting tussen beide partijen te groot te zijn om de samenwerking voort te zetten. De 67-jarige Snijders begon aan het einde van seizoen 2017-2018 bij Wesepe dat toen in degradatiegevaar verkeerde.

* Opbouwspeelster Amber Jetten (19) en rechterhoekspeelster Femke Houtvast (22) maken de overstap van Vlug en Lenig naar de buren van BFC in Beek. Trainster Karin Damoiseaux heeft komend seizoen alleen de leiding over de eerste divisieploeg uit Beek: Fred Kerbusch stopt.

* Lennart Klinkspoor stopt als trainer van het Opleidingsteam Quintus (vrouwen). Samen met Marcello Radder bezorgde de Zoetermeerse oefenmeester het Heulse talententeam het kampioenschap in de eerste divisie. Promotie naar de eredivisie was niet mogelijk, omdat het eerste team al op het hoogste niveau uitkomt

* Wil Pluym en Frank Kolen zijn de nieuwe trainers/coaches van Apollo heren in de tweede divisie.

* Babs van Starrenburg komt volgend seizoen Volendam versterken in de eredivisie. De 19-jarige rechterhoekspeelster, begonnen bij EHC Den Haag en Velo, speelde voor hoofdklasser SV Zeeburg. Ook was ze een van de talenten bij Handbalschool Rijnmond.

* Cirkelspeelster Astrid Uitslag van Dalfsen kiest voor PCA Kwiek. Ze speelde vanaf haar jeugd bij Dalfsen en trainde ook een aantal jaren op de CHS en komt uit voor Oranje U17.

* Arjan Versteijnen (19) is de opvolger bij Bevo Hc van de een naar HSV Hamburg vertrokken Mark van den Beucken. De doelman van Jong Oranje vormt samen met Bram van Grunsven het keepersduo bij de Limburgse ploeg.

* Imre Obbens (36) stopt alsnog als keeper bij Quintus. Quintus beschikt met Paul Vis, Lars Hemmes, Cas van der Harst en Sven Stok, die hersteld is van zijn blessure, over vier keepers voor de beide selectieteams. Christ-Jan Franken staat in de belangstelling van Hellas.

* Fortissimo heeft keepster Zoë Bron aan de selectie toegevoegd. Bron komt over van divisiegenoot ZAP.  Na het vertrek van het keepersduo Van Rossum en Bakker had de ploeg al Natanja Schuttenhelm aan zich verbonden maar werd nog gezocht naar een tweede keepster.

* Velo uit Wateringen heeft Alex Curescu aangetrokken als trainer/coach voor het vrouwenteam, dat onlangs promoveerde naar de eerste divisie. Hij volgt het duo Bart de Koning/Richard Rijkens op, dat ondanks de titel opstapte vanwege ‘een onoverkomelijk verschil van visie’.

* Nyala Krullaars (17), jeugdinternational en afgelopen seizoen uitkomend voor Dalfsen, vertrekt deze zomer naar de Deense competitie en komt uit voor de kampioen van 2018, Kopenhagen. Daar wordt ze ploeggenote van Debbie Bont en Larissa Nüsser.

* Bevo-doelman Mark van den Beucken (22) verlaat na één seizoen de club uit Panningen weer en stapt over naar HSV Hamburg, tweede Bundesliga. Hij zette zijn krabbel onder een tweejarig contract.

* Kelly Kolthof komt over van Dalfsen en is de eerste versterking van het naar de tweede divisie gepromoveerde Navique/SVBO uit Barger-Oosterveld. Kolthof is een oude bekende van trainer/coach Lars Hoogeveen.

* Max de Lange verlaat na één seizoen het Belgische Houthalen en is de derde aanwinst voor Bevo Hc voor komend seizoen. Na Nick de Kuyper keert dus ook Max de Lange volgend seizoen terug op het oude nest.

* Trainer Paul Verjans die in november opstapte bij de mannenploeg van het Belgische Meeuwen, wordt de nieuwe technische baas bij de heren van promovendus Gemini uit het Limburgse Voerendaal in de hoofdklasse.

* Roos van Leeuwen (22) speelt volgend seizoen, na zeven jaar Dalfsen, voor de nieuwbakken eredivisieploeg Volendam. Van Leeuwen startte bij Fulmen Fidelitas in Amersfoort, stapte daarna over naar Fortissimo. Na een seizoen klopte Dalfsen aan. Vier landstitels, vier bekers en vijf supercups verder komt er een einde aan dat tijdperk. Op enig moment was ze een van de jongste doelpuntenmaaksters in de voorrondes van de Champions  League.

                                               

                                                                         foto Jos Joosten

* LIONS-keeper Rudi Schenk vertrekt na slechts één seizoen weer bij de Sittardse club. Volgend seizoen komt hij uit voor het Belgische Visé. In 2014 verkaste Schenk al van LIONS voor vier jaar naar Tongeren.

* Kevin Landsweers, de spelverdeler van Quintus, blijft komend seizoen bij de Westlandse club actief. De opbouwspeler, die overkwam van het Haagse Hercules, stond in de belangstelling van concurrent Hellas.

* Ook volgend seizoen zullen Nick De Knegt en Luka Stanojlovic het doel verdedigen voor Handbal Tongeren.

* Floor Smit gaat Volendam komend seizoen versterken in de eredivisie. De 23-jarige handbalster komt over van SEW en speelde eerder al voor Victoria-O en ZAP.

* Na een kort jaar bij Dalfsen gaat keepster Clara Verschuuren vanaf volgend seizoen spelen voor het Franse Noisy Le Grand. De Belgische raakte in het najaar fors geblesseerd aan haar knie, moest geopereerd worden en kreeg te maken met een lange revalidatie. De Franse ploeg speelt in de Division 2 F.

* Keepster Lisa Veltman (23) verruilt Olympia Hengelo voor DSVD. Als keepster maakte ze al op twaalfjarige leeftijd haar eerste minuten in het eerste team van Olympia. Gedurende haar jeugd heeft Lisa verschillende leeftijdsklassen bij de Twentse Selectie doorlopen.

* Keepster Femke Erkens maakt na één seizoen de overstap van SV Dalfsen naar PCA/Kwiek. De Waddinxveense heeft een verleden in de jeugd bij Quintus.

* Bij de kersverse kampioen bij de vrouwen, Achilles Bocholt stoppen de beide trainers Mathijs Woolderink en assistent Raymond Beaujean.  Edel en Sam Robyns keren na twee jaar terug naar Hasselt, evenals Elien Noten. Keepster Jilly Achten houdt van een jaartje rust, Kim Janssen stopt vanwege maatschappelijke omstandigheden en Nele Kranzen hangt de pantoffels aan de kapstok.

* Bij uittredend kampioen Sint-Truiden komt de Hongaarse Nikki Budai niet meer terug.

* De linkshandige opbouwspeler Yannick Boers (20) heeft besloten ook komend seizoen bij Quintus te blijven. De Hagenaar stond in de belangstelling van diverse clubs. Boers speelde hiervoor bij – toen nog - Hercules.

* Keepster Laura Govaarts en rechterhoekspeelster Kelly Koolen vertrekken van V&L naar Belgisch kampioen Achilles Bocholt.

* Merte Lems (17) uit Glanerbrug speelde voor Avanti Wilskracht in de hoofdklasse en met de A-jeugd twee jaar in de landelijke jeugddivisie. Zes jaar lang trainde Merte, inzetbaar op de linkerhoek alsook opbouw, op Handbalschool Twente.

* Na 3 jaren trainer/coach van de vrouwenploeg van Unitas uit Rolde, geeft Camiel Lansink komend seizoen het stokje door aan Menno Bentem.

* Ook DSVD presenteert de eerste nieuwe aanwinst voor seizoen. Opbouwster Anouk Markink, 22 jaar verlaat na vier seizoenen Bentelo. Begonnen als 13-jarige bij Olympia, kort daarna al haar debuut in de eerste damesploeg en komt ze uit voor de Twentse selectie.

* Bentelo heet ook drie nieuwe speelsters welkom: Vivian van Zadelhoff, Merte Lems en Mieke André. Opbouwster Van Zadelhoff (21) komt uit Westervoort. Via Duiven en Tophandbalschool Gelre ging ze naar AAC 1899. Haar trainer Egon Floors bij Bentelo kent ze nog vanuit haar Arnhemse periode.

* Nienke de Wild stopt na vijf mooie jaren bij Dalfsen, meldt ze op Instagram. Tegen VZV speelde ze haar laatste duel.

* Sharon Nooitmeer (19), afkomstig van Quintus en een seizoen Dalfsen, vertrekt na een seizoen bij Frans kampioen Metz Handball en stapt over naar Rochechouart Saint Junien Handbal 87. Ze tekent voor één seizoen.

* DFS Arnhem versterkt zich met twee talentvolle jonge spelers: Ivar van de Voorn (HV Houten) en Kjeld Dekker (Bevo). Pascal Lucassen zal na zijn kruisband blessure volgend jaar weer aanhaken. Vanuit de A- jeugd stromen Pim Voermans, Niels van Noesel, Daniel Waaly, Donato Cattani en Andy Buijs door.

Deel dit bericht