Turkije zet een eerste stapje naar WK play-offs

In de WK Kwalificatiegroep van België waarin onze Zuiderburen tweemaal hebben verloren van zowel Tsjechië als Turkije heeft Turkije woensdag een verrassende 26-23 overwinning geboekt in de eerste wedstrijd van de beslissende confrontatie met Tsjechië. Bij rust hadden de Turken een 15-13 voorsprong. Tsjechië moest het echter wel doen zonder haar bij Barcelona spelende sterspeler Filip Jicha hij heeft een blessure waarmee hij sowieso een paar maanden uit roulatie is.

Turkije had voornamelijk het initiatief en koesterde vanaf het begin de voorsprong. Het enige wat Tsjechje er tegenover kom zetten was een aantal keer op gelijke hoogte komen maar Turkije wist steeds een gaatje de slaan van twee drie punten. In de tweede helft wiste Tsjechie een 19-16 achterstand weg en kwam bij 20-20 (47’) op gelijke hoogte. Toen was voor het eerst een fase waarin het gelijk op ging naar 23-23 (51’) maar in de slotfase kon Turkije opnieuw weglopen naar een voorsprong van drie doelpunten 26-23 en was de wedstrijd gespeeld

Zaterdagavond staat in Tsjechje de alles beslissende return in Zlin op het programma. Deze wedstrijd begint om 19:30 uur