Nieuws

Twee treffers Nyala Krullaars in Europees duel, drie keer raak Tess Wester

Twee treffers Nyala Krullaars in Europees duel, drie keer raak Tess Wester

Door Frits Feuler – In de terugwedstrijd van de EHF Cup bij de vrouwen zag Kopenhagen de goede uitgangspositie in Zuid-Frankrijk tegen Nice niet meer in gevaar komen. Verleden week werd het in de Deense hoofdstad 32-23, nu werd de score nog eens dunnetjes over gedaan: 30-23. Nyalla Krullaars scoorde twee ‘Europese’ treffers, Larissa Nüsser trof één keer. Debbie Bont zat niet bij de wedstrijdselectie. Kopenhagen gaat na de winterstop door in de groepsfase.

Nykobing had verleden week in eigen huis slechts een 23-23 gelijkspel weten af te dwingen tegen de landgenotes van Herning. Een zwakke uitgangspositie, zoals dat in Europese termen heet. In het tweede duel moest de ploeg van Dione Housheer – met zes treffers en twee assists topscoorster – genoegen nemen met een 31-26 nederlaag. Geen groepsfase voor Housheer derhalve.

Wel wordt Odense ingeloot in de groepsfase. Na de 25-23 thuiszege werd het Franse Besancon in eigen huis met 29-32 verslagen. Nycke Groot trof drie keer, maar ook Tess Wester wist drie keer de doelnetten aan de overkant te raken.

Esbjerg was al geplaatst voor de groepsfase van de Champions League die na de winterstop met 16 ploegen van start gaat. Het thuisduel tegen het Poolse Lublin – Estavana Polman kwam niet in actie – leverde de vierde zege (35-22) in zes duels op: thuisverlies tegen Bucuresti, uit bij Rostov-Don.

Ook Harma van Kreij mag zich, ondanks de 26-28 slotnederlaag met Krim Mercator tegen het Zweedse Sävehof opmaken voor ‘het spel met de grote ploegen’. Van Kreij scoorde tweemaal en had twee assists in huis.

Geplaatst voor de groepsfase EHF Cup:

Odense, Thüringer, Erdi, Schaeffler, Siofok, Togliatti, Storhamar, Cisnadie, Kastamonu, Brasov, Herning-Ikast, Kopenhagen, Podravka, Lublin, Bietigheim en Most.

Geplaatst voor de groepsfase Champions League:

Metz, Kristiansand, Ferencvaros, Rostov, Esbjerg, Bucuresti, Brest Bretagne, Buducnost, Valcea, Györ, Sävehof en Krim Ljubljana.

Kay Smits mag met Holstebro ook hopen op een vervolg in de EHF Cup. In bierstad Plzen wonnen de Denen met 25-30 het heenduel. Smits raakte één keer de doelnetten. Iso Sluijters daarentegen is met Zabrze zo goed als uitgeschakeld. Het bezoekende Magdeburg veegde de Poolse ploeg in eigen hal van het veld: 25-37. De Oranje-international kwam niet tot treffers.

Melsungen, met assistent-trainer Arjan Haenen won weliswaar het thuisduel tegen Olympiacos (32-28) maar volgende week in Griekenland moet blijken of die marge voldoende is.

In de Champions League bij de mannen redde Flensburg het niet bij PSG. Tien keer troffen beide ploegen elkaar, acht keer stapte de Franse ploeg als winnaar van het veld. De 32-30 verliesbeurt houdt de Duitse kampioen op plek 5, met 7 uit 8. Barcelona en PSG voeren in groep A met 14 uit 8 de ranglijst aan.

In de Bundesliga bij de vrouwen de laatste wedstrijden voor de WK-stop. Bensheim-Auerbach redde het net bij nieuwkomer Mainz: 26-27. Leverkusen moest thuis de punten afstaan aan Metzingen: 24-25. En Oldenburg hield twee punten over aan het thuisduel met debutant Ketsch: 28-23.

cover Nyalla Krullaars

foto Archief HSP

Deel dit bericht