Nieuws

Tweede nederlaag Volendam, zeven treffers Anouk Nieuwenweg

Tweede nederlaag Volendam, zeven treffers Anouk Nieuwenweg

Van de Redactie – Midweeks vond een aantal interessante duels plaats in de buitenlandse competities waar ook Nederlandse inbreng bij was.

Volendam redde het niet in het tweede uitduel in de BENE-League: het thuisspelende Hasselt hield de punten in de Alverberg: 34-29. Zaterdag mag Volendam opnieuw reizen, ditmaal richting Aalsmeer. Hasselt krijgt dan het derde thuisduel en ontvangt LIONS.

In de Duitse Bundesliga speelden Leverkusen en Neckarsulm hun eerste competitieduel. Nathalie Hendrikse had de eer het openingsdoelpunt voor haar ploeg te laten aantekenen. De ploeg van Robert Nijdam had in de eerste helft heel wat te stellen met de gasten (9-8) maar kon na de pauze wat meer afstand nemen: 24-16. Annefleur Bruggeman kwam voornamelijk defensief in actie. Lynn Knippenborg en Nathalie Hendrikse scoorden ieder tweemaal, Michelle Goos kreeg geen streepje achter haar naam.

Metzingen had na een helft al het nakijken tegen het bezoekende Blomberg-Lippe: 11-15. Een tussensprintje in de tweede dertig minuten bleek niet voldoende om de 27-29 nederlaag te voorkomen. Bo van Wetering trof zeven keer, Tamara Haggerty was een keer succesvol. Bij de gasten deed Tessa van Zijl met zeven doelpunten van zich spreken. Celine Michielsen kwam tot een, Isabel Jongenelen bleef op nul.

Frankrijk

Luc Steins ging, samen met doelman Jef Lettens, met Toulon op bezoek bij zijn oude ploeg Tremblay maar kreeg daar een behoorlijk pak slaag: 31-22 (18-9). Beide teams scoorden uit twee duels tot nu toe één zege. Kampioen PSG was in eigen huis net iets sterker dan Nantes: 32-29.

Kristy Zimmerman beleefde geen leuke avond met Bourg de Peage, op bezoek bij Besancon: 26-20 (11-12). Zelf kwam de keepster geen seconde tussen de palen. De tweede nederlaag in vier duels. Chambray Touraine, met Anouk Nieuwenweg, kon Brest in eigen huis niet de baas: 26-31 (16-16). De zeven treffers uit tien pogingen van de Nederlandse bleken uiteindelijk niet voldoende. Nieuwenweg speelde een half uur. Sanne van Olphen kwam niet op het wedstrijdblad in het thuisduel van Merignac tegen Nantes. De ploeg van Van Olphen verloor: 31-40.

Metz, waar Ailly Luciano (nul uit één poging) 26 minuten speelde, haalde nog maar eens flink uit bij Fleury Loiret: 27-38 (11-18). Met het maximale van 12 punten uit vier duels leidt de équipe van Emmanuel Mayonnade samen met Brest in de eerste Franse divisie. Toulon, zonder Jessy Kramer maar met Charris Rozemalen die vijftien minuten speelde en tweemaal uit vijf pogingen scoorde, bezocht Nice en moest nipt buigen: 20-18 (11-7).

In Noorwegen werden de 1/16 finales van de bekercompetitie gespeeld. Byasen, met Annick Lipman, won uit bij Utleira (20-27). Zaterdag speelt de ploeg van Lipman in Luxemburg Europees tegen Kaerjeng. Lynn Molenaar en Molde kwamen ook in de volgende ronde na winst op Asane: 18-32. Molenaar trof vijf keer en werd uitgeroepen tot 'woman-of-the-match'. Martine Smeets kwam niet in actie in de ploeg van Helen Thomsen. Molde bezet met 2 uit 2 plek 6 en ontvangt zaterdag het nog puntloze Follo.

Deel dit bericht