Nieuws

TWEEDE VERLIES OP RIJ SPORTING PELT; HURRY UP SLUIPT RICHTING TOP VIER

TWEEDE VERLIES OP RIJ SPORTING PELT; HURRY UP SLUIPT RICHTING TOP VIER

Op speeldag 13 lukte het Sporting Pelt niet de nare smaak van de thuisnederlaag tegen LIONS weg te spoelen. Op bezoek in Volendam toonde de ploeg van coach Geert Hinskens zich nipt de sterkste: 32-31 (15-13). “Teveel balverlies in de eerste helft,” meldt Pelt-coach Korneel Douven. “In de tweede helft lukte het ons niet om met Volendam gelijk te komen.”

Hurry Up pakte, na de meest verre verplaatsing, de beide punten mee uit Oost-België. Debutant Eupen waar doelman Björn Alberts voor een aantal weken is ‘ingevlogen’ om het blessureleed bij de beide doelmannen, pakte het negende punt op rij: 29-34. Daarmee is de ploeg van coach Joop Fiege slechts één punt verwijderd van plek vier (Sporting Pelt).  

Het was goed toeven in de kleine sporthal van Eupen voor het duel met Hurry Up, foto club

REGIE

Bij het drinken van de thee wees de teller slechts 15-16. Even leek de thuisploeg de regie over te nemen (20-19) maar een tussensprintje betekende de beslissing: 21-25. Eupen, met de broers Kedziora als trefzekerste spelers, slaagde er niet meer in om in de slotfase een punt te laten bijschrijven: 29-34. Met spanning wordt in Zwartemeer uitgekeken naar het volgende duel als koploper Bocholt naar het noorden komt.

PRODUCTIEF

Landskampioen Aalsmeer en BNL-winnaar LIONS kenden een productieve bui: de ploeg van Bert Bouwer raakte tegen het nog puntloze Atomix 39 keer de netten, zag ook 28 ballen in eigen doel verdwijnen. Bij rust een bijna identieke ruststand als in Sittard: 20-14. Flankspeler Jeffrey Boomhouwer legde tien keer de bal achter de Haacht-doelman. LIONS, met BFC-speler Jur Eussen (tweede speelrecht) op het wedstrijdblad die een keer scoorde op aangeven van zijn broer Ids - hield debutant Tachos aan het lijntje: in de Stadssporthal lieten de Sittardenaren 37 keer een beginworp nemen na een treffer, zelfs deed de ploeg dat 20 keer. Bij rust was de marge al ruim: 20-10. Jasper Ritzen kroonde zich tot topscorer en 'man of the match'. 

Bevo, nog steeds geplaagd door blessures, kon geen punten sprokkelen bij fusieploeg HUBO: 38-27. De teller blijft op drie gewonnen partijen staan.

Bocholt op kop (24 uit 13), LIONS op twee (21 uit 13), Aalsmeer op drie (20 uit 13) en Pelt op vier (18 uit 13). Kort daarachter, op één punt: Hurry Up.

EREDIVISIE

Bij de vrouwen pakte DSVD onderin twee belangrijke punten tegen debutant PSV: 31-22. De ploeg van coach Jan Majoor verdubbelt daarmee na acht duels het puntenaantal tot 4. VZV, pas vier punten, verraste het bezoekende Quintus (8 punten): coach Rolf Schulte was met zijn ploeg nipt de sterkste: 25-24. Bij rust was de marge minimaal: 12-11. Tien minuten voor tijd (23-20) leek de winst alsnog naar de gasten te gaan: Van den Berg tekende voor 24-24. Aan de overkant was Kramer succesvol: 25-24. In de laatste aanval van de gasten belandde de bal op de paal.

Koploper en regerend kampioen Handbal Venlo won het inhaalduel afgelopen woensdag al tegen SEW (31-24) en ging bij Kwiek ook met de punten op zak naar huis: 28-34. Bij 19-15 leek Venlo tegen de eerste nederlaag aan te lopen. In een mum van tijd kantelde het duel. Steenbakkers bracht de ploegen weer langszij (21-21), vervolgens waren de Limburgsen niet meer te stuiten: via 22-28 ging het naar 28-34. Vlug en Lenig, op bezoek bij VOC, redde het niet en kreeg een ruime 34-19 nederlaag aan de broek, de vierde opeenvolgende.

SLORDIG

SEW, met een half dozijn scores van Kistemaker en Boonkamp, vernederde provinciegenoot Volendam: 42-26 (20-13). De gasten waren in de eerste helft slordig, dat zinde de druk coachende Zsigmond Makay niet. SEW-keepster Myrthe Mak onderscheidde zich met fraaie stops waaronder twee pingels. Ook na de rust werd SEW steeds sterker. Mede door de vele tijdstraffen en het slordige Volendam-spel kon SEW – Noëlle Kistemaker werd ‘woman of the match - makkelijk naar de zevende overwinning én de derde plek op de ranglijst toewerken.

Als enige van de 12 ploegen pakte Venlo de volle buit uit 8 duels. VOC en SEW volgen op twee tikken. Volendam op vier telt inmiddels vijf punten achterstand en leidt het groepje van vijf in de middenmoot. Onderin worstelen VZV, DSVD, PSV en het puntloze BFC om uit de degradatiegroep te blijven.

MANNEN

BFC en Dynamico begonnen enthousiast aan hun duel: veel missers. Anders gezegd: de beide keepers Dani Lemmens en Paul van Iperen verrichtten de meest bizarre reddingen. Tot 11-11 hielden de gasten bij, daarna sloeg de koploper een gaatje: 16-13. Tien minuten voor tijd – BFC speelde met heel wat ‘bankzitters’ – was het duel bij 29-21 beslist. Bij 32-22 kwam de score voor het eerst in de dubbele cijfers voordat het eindresultaat bekend was: 34-22.

Opvallend de monsterscore van Hellas in het thuisduel tegen debutant Vrone/Berdos: 46-23. Bij Quintus tegen PSV nog meer treffers: 41-30. De gedeelde tweede plek blijft in tact, samen met Houten en Hellas. Nummer twee, Houten, kwam in Leidschendam met de schrik vrij: 32-33. Komend weekeinde de ‘kraker’ in The Dome als koploper BFC ontvangen wordt.

Uitslagen:

Hellas – Vrone/Berdos 46-23; BFC – Dynamico 34-22; Quintus – PSV 41-30; WHC/Hercules – E&O 28-28; Arnhem – Feyenoord 26-23; EHC – Houten 32-33; Aalsmeer 2 – Volendam 2 33-24; Bevo 2 – Havas (zondag).

cover Björn Alberts (links), tijdelijk onder de lat bij KTSV Eupen

foto Reza

Deel dit bericht