Uitslagen regiofinales dames bekertoernooi van dinsdagavond

De handbalsters van Succes Schooonmaak VOC 2 hebben dinsdagavond tegen FIQAS Aalsmeer gestunt in de Regiofinale van het bekertoernooi. De Amsterdamse ploeg die momenteel getraind wordt door interim coach Jasper Dusee en uitkomt in de tweede divisie A heeft Aalsmeer, dat op de vijfde plaats staat in de eerste divisie, na een 16-12 ruststand met 34-30 verslagen.

De gasten namen bij 0-1 de leiding in de wedstrijd maar het bleek al snel dat het de enige keer was dat de ploeg van trainer coach Herman Schaap aan de leiding stond. Daarna ging het in eerste instantie tot 5-5 gelijk op, maar in het tweede deel van de eerste helft nam de Amsterdamse ploeg gestaag afstand en kwam op een zes punten voorsprong. Gerust werd er vervolgens bij een 16-12 stand. In de tweede helft kon de jonge talentvolle ploeg de voorsprong, die schommerlt tussen drie en vijf doelpunten, consolideren. Tien minuten voor het einde komt Aalsmeer nog terug tot op drie punten maar de voorsprong komt nimmer in gevaar. Met een 34-30 overwinning plaatst VOC 2 zich dan ook voor de achtste finale die in februari gespeeld gaan worden.

Ook de handbalsters van Maedilon VZV en United Breda hebben zich geplaatste voor de achtste finale. VZV versloeg in een uitwedstrijd Westfriesland SEW 3 dat uitkomt in de hoofdklasse E met 28-32. United Breda had thuis geen moeite met hoofdklasse Handbal Venlo 2. Met een 24-19 overwinning werd de regiofinale gewonnen en speelt men in februari in de achtste finale.