Nieuws

Update Nederlandse handballers verliezen nipt twee wedstrijd van Qatar

Update Nederlandse handballers verliezen nipt twee wedstrijd van Qatar

De Nederlandse heren handballers hebben maandagmiddag hun tweede vriendschappelijke wedstrijd tegen vicewereldkampioen Qatar, ter voorbereiding op de twee WK kwalificatiewedstrijden tegen Zwitserland, gespeeld. Daarbij ging het de mannen van de bondscoaches Joop Fiege en Gino Smits beter af dan in de eerste wedstrijd, maar Qatar had de Nederlandse ploeg dan ook naar aanleiding van de eerste confrontatie veel huiswerk meegegeven zo had Joop Fiege na afloop van de eerste wedstrijd aangegeven.

Huiswerk dat de ploeg overigens goed gemaakt heeft. Maandag  ging het dan ook vooral in de eerste helft een stuk beter. Barcelona doelman Danijel Šarić speelde Oranje in het eerste deel van de eerste helft danig parten. Hij pakte in de begin fase vijf/zes goede kansen van Oranje waardoor men in eerste instantie op een 11-6 achterstand kwam. In het tweede gedeelte van de eerste helft wist men zich al te herstellen. Bij een 20-16 stand werd dan ook de rust bereikt.

Een verschil dat ook aan het einde van wedstrijd op het scorebord kwam te staan maar niet nadat Nederland de vier punten achterstand bij rust in eerste instantie had kunnen wegwerken, ondanks dat Qatar zich permitteerde om twintig minuten rust te pakken, “ze hadden toch wel het een en het ander te bespreken” vertelde Fiege, kon men de lijn die men in de eerste helft al had ingezet in eerste instantie in de tweede heft goed doortrekken. Direct na rust werd het 20-20 en niet veel later kwam Oranje zelfs op een 22-23 voorsprong. “Maar we konden dat niet vasthouden” vertelt Joop Fiege. Dan gaan zij toch met nog meer power spelen en worden ze ook wat slimmer en dan hebben we het lastig. maar Met een kleine 30-34 nederlaag kan Oranje toch terug kijken op een goed resultaat.

“Dit is een goed resultaat waar we verder op kunnen doorborduren we hebben goed en slim gespeeld”. vertelt de bondscoach. "Je komt op 1 januari weer na zeven weken voor het eerst bij elkaar en dan train je een keer, je spuug vervolgens 'n keer in je handen en ga je een wedstrijd spelen en ja dan maak je veel fouten. maar vervolgens train je weer een aantal keer en krijg je rust in je lijf en dan zie je dat het allemaal veel beter en makkelijkers gaat lopen".

Nederland vliegt vannacht weer terug naar Nederland “We hebben daar even over gedupt want we zouden in eerste instantie rechtstreeks doorvliegen naar Rusland  maar we hebben er toch voor gekozen twee dagen rust te nemen. Dan kunnen we even bij komen en dan vliegen we donderdag naar Rusland. Tommy Falke en Luc Hoiting blijven dan thuis. Ik moet zeggen dat beide het voortreffelijk hebben gedaan. Dat stemt ons tot grote tevredenheid want dat betekend dat de kern rond Oranje alleen maar breder wordt waaruit wij kunnen putten. Hun plaats wordt dan ingenomen door Tim Reemer en Gerrie Eijlers”.

Scores voor Oranje kwamen van Jasper Adams 7, Joris Baart 3, Luc Steins 3, Ivo Steins 3, Jeffrey Boomhouwer 2, Bobby Schagen 2, Patrick Miedema 2, Pim Augustinus 2, Tommie Falke 2, Toon Leenders 1. Jort Neuteboom 1 Arjan Haenen 1, Robin Jansen 1.  

Copyright www.handbalstartpunt

Deel dit bericht