Nieuws

Van der Baan komt, Amega en Van de Polder weg bij Metzingen

Van de Redactie - Delaila Amega (22) zal geen gehoor geven om haar aflopende contract bij het Duitse Metzingen te verlengen. De Oranje-international, die in december met WK-goud pakte in Japan, was vier jaar actief bij de club in de Bundesliga. Ze geeft aan op zoek te gaan naar een nieuwe speelomgeving.

Vorig seizoen speelde Amega vanwege een ernstige knieblessure nauwelijks. De club kondigde vandaag, op een persconferentie met betrekking tot het nieuwe seizoen, het vertrek van Amega bekend. “Vier mooie jaren liggen nu bijna achter mij,” aldus Amega. “Ik heb me hier zowel menselijk als ook handbaltechnisch beter kunnen ontwikkelen. Desondanks verlaat ik deze zomer de club, hetgeen ook privé-redenen heeft. Graag zou ik met het winnen van de beker afscheid van velen hier willen nemen.”

Keepster Jesse van de Polder, ex-Quintus, kreeg geen nieuwe verbintenis voorgelegd en mag dus uitkijken naar een nieuwe ploeg. “Voor mij is het jammer dat ik moet vertrekken. Ik heb me binnen de ploeg en bij de fans altijd gelukkig gevoeld. Ik kijk met spanning uit naar mijn volgende uitdaging.” Van de Polder volgde twee jaar geleden Jasmina Jankovic op die naar de Franse competitie overstapte.

Pivot Tamara Haggerty zag haar contract met de Duitse club wel verlengd worden. “In Metzingen heb ik me tot nu toe goed kunnen ontwikkelen,” aldus de ex-speelster van Quintus. “Ik denk dat ik hier de komende periode nog veel kan bijleren. In deze omgeving en de sfeer hier ben ik erg blij, daardoor is het verlengen van mijn contract ook een stuk makkelijker geweest.”

Tegenover het vertrek van Amega en Van de Polder staat de komst van de 18-jarige Britt van der Baan, nu nog actief voor VOC. Zij tekende bij de huidige nummer vijf in de hoogste Duitse liga voor drie seizoenen. Van der Baan is international bij de U20 en traint doordeweeks in Papendal op de Handbal Academie. Tot voor kort liep ze enkele malen stage bij haar nieuwe club.

“Ik heb voor Metzingen gekozen omdat het de beste plaats is voor mijn verdere ontwikkeling. Na mijn stage was ik daar meteen van overtuigd. De ploeg is erg goed en ook de trainingsfaciliteiten zijn optimaal. Ik verheug met op de nieuwe uitdaging en het spelen voor veel fans in de eigen Öschhalle,” aldus de nieuweling die met haar huidige club VOC nog in de strijd om de landstitel alsook het bekertoernooi prijzen wil pakken.

cover Britt van der Baan, nieuwe uitdaging in de Bundesliga

foto archief HSP / Tina Kolthof

 

Deel dit bericht