Nieuws

Van Londen naar Houten

Door Houten - Deze week werd bekend dat Brandon van Londen aansluit bij de selectie van The Dome/Handbal Houten. In de uitwedstrijd van aanstaande zaterdag tegen WHC/Hercules hoopt hij zijn eerste speelminuten te kunnen maken voor de Houtenaren.

De 21-jarige cirkelloper uit Ede leerde handballen bij het plaatselijke Reehorst. Op zijn twaalfde maakte hij de overstap naar Swift destijds getraind door Freek Gielen, nota bene ook de huidige trainer/coach van Handbal Houten. Bij de  Arnhemse club speelde hij eerst in de landelijke B-jeugddivisie. Daarna stroomde hij door naar DFS Arnhem waar hij jaren met het eerste in de eredivisie speelde. In 2019 werd hij echter gedwongen te stoppen na tweemaal een flinke blessure opgelopen te hebben: eerst brak Van Londen zijn arm en later dat jaar brak hij ook nog eens zijn enkel. Bij Reehorst was hij weer bezig om het handbal op een wat lager niveau (tweede divisie) weer op te pakken toen corona uitbrak. Met zijn overstap naar Houten wordt hij weer herenigd met Gielen.

                                             

De Edenaar licht zelf zijn keuze toe: “Na mijn blessure kijk ik er ontzettend naar uit om weer op mijn oude niveau te gaan handballen. Met mijn stevige, sterke spel op de cirkel verwacht ik zeker van meerwaarde voor het team te kunnen zijn. Ik heb in ieder geval veel zin in dit nieuwe avontuur!”.

Gielen is erg blij met de versterking: “Met zijn ervaring op de cirkel kan Brandon zijn stempel drukken op een wedstrijd. Maar niet alleen aanvallend kan hij het verschil maken, Brandon is ook een zeer sterke verdediger en dat geeft ons extra mogelijkheden in de dekking. Ik ben blij hem er bij te hebben!”

cover Brandon van Londen

foto club

Deel dit bericht