Nieuws

VAN SPANNING GESPROKEN! MAAR DE PUNTEN BLIJVEN IN BOCHOLT

VAN SPANNING GESPROKEN! MAAR DE PUNTEN BLIJVEN IN BOCHOLT

Door Bocholt / Jan Evens - In de eerste helft zagen we een heel gelijk opgaande wedstrijd. Vandaar ook de ruststand: 16-16. Aanvankelijk kwam Bocholt goed uit de kleedkamers na de rust, liep meteen 3 punten uit, maar telkens was het Volendam dat terugkwam tot op één doelpunt. Bocholt kon dat éne punt voorsprong vasthouden tot aan het eindsignaal en wint met 31-30.

Ook vandaag waren het de bezoekers die de score openden. Jeroen Roefs bracht Volendam op voorsprong. Maar Jeroen De Beule scoorde heel snel het tegendoelpunt. Tim Roefs scoorde zijn eerste van de avond en zo stond Volendam opnieuw op voorsprong. Jeroen De Beule kon opnieuw de bordjes terug gelijk hangen (4-4) door te scoren in het lege doel. Opnieuw volgde een snel tegendoelpunt en moesten we weer achtervolgen. Wout Winters scoorde 2x op rij en Jeroen De Beule deed daar nog een goaltje bij: de thuisploeg met 7-5 op kop.

Een strafworp voor Volendam en een doelpunt van Tim Roefs en de bordjes hingen weer gelijk: 7-7. Vervolgens werd er om en om gescoord, schutters van dienst voor Bocholt waren Tim Claessens en Wout Winters. Bij een gelijke stand van 10-10 nam coach Luc Boiten een eerste time out. Zijn ploeg kwam terug op voorsprong door een treffer van Roel Valkenborgh. Lang duurde het echter niet, Volendam trok gelijk en ging erover: 11-12. Scores volgden om en om. Serge Spooren legde de ruststand vast: 16-16.

KLOOFJE

Jeroen De Beule opende na de thee de score. Een redding van Stef Gijbels, doelpunten van Ruben Roelants en Thomas Driesen zorgden voor een eerste kloofje van 3 doelpunten: 19-16. Volendam was echter niet van plan om op te geven, vooral Schneider en Tim Roefs bleken een gesel voor de Bocholter verdediging. Voor Bocholt werd er nadien nog gescoord van uit elke positie.

Net voor het kwartier liep de lijstaanvoerder zelfs 4 doelpunten uit. Opnieuw vocht Volendam terug. Wie anders dan Tim Roefs scoorde de aansluitingstreffer: 26-25. Het lukte Sezoens Bocholt om weer 4 doelpunten uit te lopen: 30-26. . In de laatste minuut kwamen de gasten nog terug tot op één doelpunt. De Bocholter verdediging stond er nadien. Een felbevochten zege, maar de punten blijven in Bocholt: 31-30.

Door de winst van LIONS Lions bij de buren van Sporting Pelt, wisselen zij van positie in de rangschikking. Sezoens Achilles Bocholt is nog steeds leider met 3 punten voorsprong op datzelfde LIONS en Sporting Pelt. Die krijgen gezelschap van Aalsmeer.

Komende donderdag maakt Bocholt de verplaatsing naar Visé.  

Sezoens Bocholt: Leroy, Gijbels,Tielen, Winters (7), Spooren (5), Valkenborgh (1), Lamers (1), Driesen (3), Roelants (2), Claessens (2), D’Hanis (5/1), Strauven (1), De Beule (4), Doms, 

KRAS Volendam: De Lange, Nagtegaal (1), Pocas (2), Axt (1), Roefs J. (3), Kooijman (1), Baijens, Devries, Schneider (7/5), Van Gils (3), Zwarthoed, Neuteboom (1), Scholl (1), Roefs T. (10), Pancevac

cover Zeven keer raak: Wout Winters

foto Reza

Deel dit bericht