Nieuws

Vanavond live te volgen België vs Turkije

Vanavond live te volgen België vs Turkije

De Belgische nationale handbalploeg speelt deze week de twee WK kwalificatiewedstrijden tegen Turkije. Vanavond spelen de Belgen hun eerste wedstrijd in Kortrijk waarna komnede zondag de return in Ankara op het programma staat. Na de twee nipte nederlagen tegen Tsjechië afgelopen november kunnen de Belgen zich niet meer plaatsten voor de WK play-offs maar voor de Zuiderburen staat in april  opnieuw een dubbele confrontatie met de Turken op het programma, maar dan in het kader van de EK paly-offs.

Die twee wedstrijden zijn van essentieel belang voor de ontwikkeling van het Belgische handbal. Bij winst op de Turken in april promoveert men naar de groep van 28 landen die strijden via het EK kwalificatietoernooi voor deelname aan het EK. Bij verlies blijft België in de onderste regionen van handbal bivakkeren en stageert de in 2011 in gang gezette ontwikkeling onder leiding van de huidige bondscoach Yérime Sylla. Alles staat deze week dan ook in het teken van de twee wedstrijden tegen Turkije die in april gespeeld gaan worden. Dat de nationale ploeg weer leeft in België moge duidelijk zijn Inmiddels trekt men weer volle zalen en wordt er ook weer gedroomd van het spelen tegen toplanden als Franrijk, Spanje en Denemarken.

Ter vergelijk in april 2015 versloeg Nederland Turkije tweemaal (30-23 en 31-21) in het kader van het EK kwalificatietoernooi voor het EK dat volgende week in Polen gaat beginnen. Door die twee nederlagen moet Turkije in april Play-offs spelen tegen België om degradatie naar het laagste niveau af te wenden.  

De wedstrijd is vanavond is van 20:00 uur live te volgen op de Belgische TV op de derde Belgische TV zender Ketnet

Copyright www.handbalstartpunt  

 

In aanloop van de wedstrijd België Turkije bondscoach Yerime Sylla (Frans), Jeroen De Beule (Nederlands), Thomas Cauwenberghs (Frans) en Jef Lettens (Nederlands) 

Deel dit bericht