VECHTLUST EN KARAKTER BASIS WINST BOCHOLT BIJ AALSMEER

Door Bocholt / Jan Evens - Achilles Bocholt won zaterdagavond de derde wedstrijd van het seizoen met 27-28 van Aalsmeer. Op voorhand was de ploeg zich bewust van de complexiteit van deze wedstrijd. Hoewel het tegen het einde nog lang bibberen en beven was, wonnen de jongens van coach Boiten toch nog met het kleinste verschil. Verdiend? Zeker weten.

Het moet gezegd. Deze twee ploegen waren elkaar eigenlijk wel waard. Dat werd vooral in de eerste helft al snel duidelijk. Bocholt wist altijd wel één puntje en soms eens twee puntjes uit te lopen, maar Aalsmeer kwam toch steeds weer terug. In wedstrijden waarin je voelt dat er strijd moet worden geleverd en er iemand moet opstaan, weet je dat ene Serge Spooren graag het voortouw neemt. Dat was in Aalsmeer niet anders.

De eerste helft verliep gelijk opgaand. Hoewel de ploegen netjes ieder om beurt scoorden, was het veldspel vaak dat tikkeltje minder netjes. Er werd een strijd geleverd die bij dit soort toppers hoort. Toch kon niemand het verschil maken: 14-15 na 30 minuten.

In de eerste minuten van de tweede helft kregen we meer van hetzelfde. Veel strijd, Bocholt dat telkens een puntje voorsprong hield en Aalsmeer dat op de loer lag. Dat duurde tot minuut 13. Samir Benghanem was op dat moment eigenlijk al bijna heel de wedstrijd een van de bedrijvigste spelers en beloonde zichzelf door de 21-20 voorsprong te scoren. Bocholt was aangeslagen en Aalsmeer ging verder.

OVERWICHT

Na 15 minuten stond er een 23-20 op het bord. Zou het voor Bocholt weer zo een avond worden? Een avond waarin overwicht in een topper niet beloond wordt met een overwinning? Het antwoord is gelukkig negatief. Serge Spooren en Tim Claessens waren aan Bocholter zijde de mannen van de slotfase. Samen met een parade van Clem Leroy konden zij Bocholt van een nederlaag behoeden en de 27-28 eindstand op het bord plaatsen. Een overwinning met veel arbeid, liters zweet en hoogoplopende emoties. Dat zijn natuurlijk de mooiste als je aan de winnende zijde staat. Een dikke proficiat dus aan de volledige kern en staf!

Even van het moment genieten en dan de hoofdjes weer vrijmaken. Volgende week komt LIONS op bezoek, die andere lastige topper uit Nederland. In tegenstelling tot zaterdagavond beschikken wij dan weer over ons geheime wapen: een kolkende Damburg.

Aalsmeer: Van Oorschot (1), Hartog (6), Vink (7/4), Benghanem (7), Trainavicius (1), De Jong (1), Bottinga (3/1), Vesters (1).
Bocholt: Leroy, Gijbels, Winters, Spooren (7), Lamers, Driesen (3), Roelants, Jaeken, Claessens (10), D’Hanis (3/1), Strauven, De Beule (1), Doms, Kljajic (4/1), Jerry, Van Criekinge.

cover Tim Claessens was beste afwerker bij Bocholt in topper tegen Aalsmeer: tien treffers!