Nieuws

VELO VERSTERKT ZICH MET TERUGKEER TALISA GROEN

VELO VERSTERKT ZICH MET TERUGKEER TALISA GROEN

AD SPORT / Peter Lotman - De technische leiding van Venéco/Velo, dat aan het einde van het vorig seizoen promoveerde naar de eredivisie, heeft niet stilgezeten. De nieuwe trainer/coach Nico Stet, kan de komende competitie beschikken over voormalig topspeelster Talisa van Bergen en Henegouwen-Groen. Een speelster met veel ervaring, die om die reden een welkome versterking is voor de pas gepromoveerde club uit Wateringen.

Talisa Groen, 33 jaar inmiddels, begon ooit op haar elfde jaar in de jeugd bij Velo waar zij tot haar veertiende heeft gehandbald. Op die leeftijd stapte zij over naar het Haagse Hellas waar zij in tien jaar een succesvolle periode kende met de landstitel bij de junioren en twee keer vice-landskampioen werd met de senioren.

Het behalen van het landskampioenschap bleef een droom voor de technisch begaafde handbalster, die gezegend is met veel spelinzicht. Om dat doel te bereiken, ging zij in op het verzoek van VOC Amsterdam om daar te komen handballen. Met die club behaalde zij in 2017 en 2018 de zo begeerde landstitel. Ook speelde zij in 2018 nog een half jaar bij Molde in Noorwegen.

DE CIRKEL IS ROND

Groen is getrouwd met Loek van Bergen en Henegouwen, de aanvoerder van de mannenploeg van Hellas, en inmiddels moeder van twee kinderen. Over haar beslissing zegt zij: “Ik ben nu weer terug bij Velo waar het allemaal begon. Dat is

altijd mooi als de cirkel rond is. Ik miste het spelletje te veel en het ging weer kriebelen. Ook wil ik graag mijn ervaring overbrengen op de jonge meiden in de ploeg. Velo is een goed georganiseerde club met een sterke jeugdopleiding onder leiding van Erik van der Wel, die ik nog goed ken van Hellas. Net als trouwens de nieuwe trainer Nico Stet. Loek blijft ook nog handballen, dus het wordt een logistieke uitdaging om oppas te vinden voor de kinderen, maar daar word ik goed bij geholpen door Velo. Dat moet dus allemaal wel lukken.”

Technisch manager Jörgen de Groot geeft alle credits voor het binnenhalen van Talisa Groen aan Henk Baggerman, de voormalige teammanager van de Hellasvrouwen. Samen met Anita Huf verzorgt Baggerman nu bij trainer Nico Stet het management rond de dames.

MAUD SCHUIT

Ook heeft Velo jeugdspeelster Maud Schuit van Hellas erbij gekregen. De 20-jarige dochter van voormalig manager van Hellas, Peter Schuit, heeft in de hoogste jeugdteams van Hellas gespeeld. Zij maakt de overstap naar de eredivisieclub om zich verder te ontwikkelen op een hoger niveau.

cover Talisa Groen, temidden van haar ouders, met de kampioensschaal van VOC

foto Jet van Bergen en Henegouwen

Deel dit bericht