Nieuws

VENLO MAAKT INDRUK NA SPANNEND DUEL MET TERUGKNOKKEND VOC

VENLO MAAKT INDRUK NA SPANNEND DUEL MET TERUGKNOKKEND VOC

Topduels zijn zelden van een ongekende schoonheid. Dat hoeft ook niet als er maar voldoende spanning is. En die wás er tijdens het eerste treffen tussen de titelkandidaten VOC en Handbal Venlo. De Limburgse formatie van coach Robin Gielen trok uiteindelijk met 23-24 aan het langste eind dankzij een opnieuw weergaloze Lianne van Sleeuwen.

Was het verdiend? Ja, wel degelijk, al verdiende de Amsterdamse thuisploeg het grote compliment dat een forse achterstand bij de rust (7-13) vrijwel geheel werd weggewerkt. Strijd, passie, beleving, al die eigenschappen konden trouwens aan beide partijen worden toegeschreven. Een heerlijke wedstrijd dus, die na de eerste helft gespeeld leek te zijn. Venlo kwam op 4-9, 5-11 en 6-13 met vlot combinatiespel waarbij veel lukte. En dat terwijl Romy Verweij in het Amsterdamse heel veel ballen stopte en aantoonde hoe goed zij is.

Dat gold trouwens ook voor haar opponente in het Limburgse doel. Liza Rovers deed niet voor haar onder en ook zij vertolkte met een serie knappe reddingen, waaronder twee strafworpen, een hoofdrol. Lovenswaardig was de zevenmeter die zij stopte nadat zij vlak daarvoor een bal in haar gezicht had gekregen. Even schudden met het hoofd en weer klaar voor de volgende stops.

GROTE KLASSE
Bij Venlo kwam verder het meeste gevaar opnieuw van de onvermoeibare Lianne van Sleeuwen, Van wie anders kan men zich afvragen. Ook in andere partijen, onder meer tegen Quintus, was zij van doorslaggevende betekenis. Haar dynamiek, spelinzicht en schotvermogen (totaal 11x raak) zijn van grote klasse.

Wie mocht denken, dat het team van coach Rachel de Haze na de eerste helft verslagen was, kwam bedrogen uit. De knokkersmentaliteit waarover De Haze zelf altijd beschikte, heeft ze prima overgebracht op haar discipelen. Dat bleek na het wisselen toen VOC geleidelijk aan de achterstand terugbracht met een imposante inhaalrace. Daar hielp in de dertiende minuut de directe rode kaart voor Becky van Nijf wel een beetje aan mee. Ze torpedeerde Faye Janson in de break-out en de voortreffelijke leidende scheidsrechters Jaap Klompers en Koen Stobbe (****) konden niet anders dan die kaart trekken.

Het leek het sein voor VOC om de zaken energieker aan te pakken. Roos Daleman, Kim Molenaar, wéér Roos Daleman en Pipy Wolfs zorgden voor 17-18 met nog tien minuten op de klok. Robin Gielen nam een time-out en drukte zijn speelsters op het hart: ,,Hou de druk erop, gooi de wedstrijd niet op slot, maar blijf bewegen en acties maken.”

AANSLUITINGSTREFFER
Dat bleek te werken, al zorgden Wolfs, Molenaar en Maarschalkerweerd weer voor de aansluitende treffer bij 20-21. Manon Zijlmans en natuurlijk Lianne van Sleeuwen drukten vervolgens door naar 20-23. Met nog drie minuten te gaan, leek het beslist, maar wéér kwam de thuisclub door Jette van Ingen en Pipy Wolfs op 22-23. Met nog één minuut was de spanning om te snijden en op zo’n moment kun je als coach altijd rekenen op de ervaren Lianne van Sleeuwen. Met een fraaie passeerbeweging en een bekeken schot zorgde zij bij 22-24 voor de ontlading. De treffer van Wolfs kwam te laat om nog voor onrust te zorgen.

Dolle vreugde uiteraard bij Handbal Venlo, dat vooraf niet als dé grote favoriet was aangemerkt. Het tactisch concept van coach Gielen zorgde echter voor een verrassende openingszet van dit drieluik. Over de afloop volgende week in Venlo valt dan ook niets te zeggen. Behalve dan, dat het vrijwel zeker opnieuw spannend zal worden.

AD SPORT/PETER LOTMAN

  

 

 

Deel dit bericht