VERLIES HOUTEN TEGEN AALSMEER MAAR KAN WEER GOED VOLGEN

Door Houten / Norbert Herrmans - Zaterdagavond BENE-Leagueavond in The Dome in Houten. In speelronde 11 is het Green Park/Aalsmeer dat op bezoek komt. Bij L. van Raak Milieutechniek/Handbal Houten zijn nog steeds Richard Meinicke, Milo Bos en Sam Tukker geblesseerd. Vanuit HS2 is er aanvulling van rechterhoek Ryan Smulders (20) en op de linkerhoek ‘good old’ Riemer van Markus (30) die voor de tweede maal dit seizoen in de BENE-League wordt ingezet. Het wordt na een 34-38 nederlaag, mede omdat de thuisploeg met name in de eerste helft ‘niet thuis’ gaf.

Houten opent slordig in de eigen Dome. Schoten gaan naast en op de keeper van Aalsmeer waardoor de Aalsmeerders een makkelijke voorsprong van 0-3 pakken. Na ruim vier minuten spelen komt dan ook Houten via Bram Versteegden op het scorebord: 1-3. Maar Houten blijft zich vastlopen op de solide dekking van de bezoekers en Houten-keeper Bjorn Brachten zit er wel steeds bij, maar kan de schoten van de bezoekers niet keren: 1-6. Tweede keeper Sander Breedveld mag het dan proberen en pakt direct een strafworp, dat is een lekkere binnenkomer!

Houten krijgt nu iets meer grip op het spel, Breedveld pakt meer ballen en mondjesmaat beginnen ook aanvallend de doelpuntjes te vallen: 3-7 Wessel Blokzijl, 4-9 andermaal Blokzijl, 5-10 en 6-11 Versteegden. Houten-coach Job Reumer kiest ervoor om enkele spelers in de aanval en dekking te wisselen, dit leidt in de verdediging echter verschillende malen tot goedkope doelpunten van Aalsmeer dat gretig gebruik maakt van de plotseling vrijgekomen ruimte. Desalniettemin blijven de Houtenaars toch nog in het spoor van Aalsmeer en gaan met 16-22 rusten.

KNOKKEN

De tweede helft blijft Houten knokken. Daarnaast doen zij hun best om – soms met toverballen die niet aankomen - de cirkels te bereiken, dat lukt echter te weinig. Het verschil van vijf (18-23) loopt op naar acht 21-29. Brachten, die de tweede helft weer onder de lat staat, pakt weer knappe ballen met als hoogtepunt een break-out in de drieëntwintigste minuut.

Stijlvolle actie Houten-doelman Bjorn Brachten, foto Hanna Koops

Opbouwers Versteegden, Blokzijl, Teeuwissen en De Bok weten elk vijf of meer keer te scoren en puntje voor puntje komt Houten toch weer dichterbij: 21-28, (Teeuwissen), 23-29 (Radevic), 32-37 (Blokzijl), 34-37 (Van de Bilt). Het laatste doelpunt is echter voor Aalsmeer: 34-38.

Conclusie: Houten kon ook deze wedstrijd weer goed meekomen, maar heeft de achterstand uit de beginfase niet meer goed kunnen maken.

Doelpuntenmakers Houten: Bram Versteegden (6), Wessel Blokzijl (6), Rogier Teeuwissen (6), Ruben de Bok (5), Nigel van de Bilt (3), Nils Idema (2), Novica Radevic (2), Sjoerd Brakenhoff (1), Ryan Smulders (1), Diego Jacobs (1), Rick van Soest (1).

Zaterdagsavond (20:15 uur) gaat Houten op bezoek bij de huidige nummer acht, Sporting Pelt. De thuiswedstrijd ging destijds met twee verschil verloren.