Nieuws

VIER NIEUWELINGEN VESZPREM; CL-CLUBS 2022-2023 BEKEND

VIER NIEUWELINGEN VESZPREM; CL-CLUBS 2022-2023 BEKEND

Enkele dagen na het min of meer mislukte optreden bij de FINAL4 van de Champions League in Keulen met een vierde plek én het missen van de Hongaarse landstitel aan Szeged – zij zien Bjarki Mar Elisson van  Lemgo overkomen - heeft het bestuur van Telekom Veszprem flink toegeslagen op de transfermarkt.

Al enige tijd gonsde het van geruchten over toptransfers, zo ook in Keulen. Vier nieuwelingen moeten in het rood-zwarte tenue de ploeg van coach Momir Ilic nieuwe impulsen geven. Drie daarvan zijn er pas in 2023, eentje draaft de komende weken al op.

Pivot Ludovic Fabregas komt volgende zomer over van CL-winnaar Barcelona. Gelijktijdig meldt zich dan ook Hugo Descat, nu nog op de linker flank actief bij Montpellier. Zweeds international Lukas Sandell trekt dan ook van het Deense Aalborg naar Vesprem. Van het Spaanse La Rioja komt Agustin Casado de komende weken al richting Hongarije.  

Naast nieuwe gezichten vertrekken ook spelers: in 2023 zijn de Deen Rasmus Lauge Schmidt (naar Bjerringbro) en de Sloveen Blaz Blagotinsek (Flensburg) er niet meer bij.

CHAMPIONS LEAGUE 2022/2023

De inschrijvingen voor het komende CL-seizoen zijn binnen: 27 juni is de deadline, vrijdag 1 juli volgt de loting voor de groepsindeling. Een aantal ‘vaste’ clubs (9) is zeker van een plekje in de groep, de overige zeven teams moeten hopen op een ‘wild card’. Uitgesloten van deelname bij de mannen is de winnaar van 2016 en 2019, Vardar Skopje: de clubleiding slaagde er de voorbije twee seizoenen niet in aan de financiële verplichtingen jegens onder meer de spelers te voldoen. Bij de vrouwen zijn Rostov Don en CSKA Moskou vanwege het conflict in de Oekraïne niet toegelaten.

Bij de heren zien we Luc Steins, met PSG en Kay Smits (Magedburg) op het hoogste niveau. Bij de vrouwen meer speelsters op de lijst: Odense 'levert' Dione Housheer, Bo van Wetering, Kelly Vollebregt, Larissa Nüsser en Loïs Abbingh, bij de nummer 3 van het afgelopen seizoen, Metz, is Debbie Bont van de partij. Brest Bretagne komt met nieuweling Merel Freriks, Györ gaat met oud-gediende Yvette Broch aan de slag. Bij Esbjerg staat Estavana Polman wel op de loonlijst maar zal zo goed als zeker geen deel meer uitmaken van de selectie. Bij Bietigheim drie Nederlandse internationals: Danick Snelder, Kelly Dulfer en Inger Smits. In de 'wachtkamer' zitten Angela Malestein (Ferencvaros), Yara ten Holte en Zoë Sprengers (Dortmund) en keepster Ellen Janssen (DHK Banik Most).

HEREN

 

DAMES

 

Cover Spelmoment uit de finale CL 2022: Dika Mem (Barca) contra doelman Andreas Wolff (Kielce)

foto EHF

Deel dit bericht