Nieuws

VISÉ PAKT BELGISCHE BEKER BIJ DE MANNEN

Door Frits Feuler - Nog voor er bij de mannen ook maar één bal geworpen is gaat het dak van de Alverberg er meermaals af. Beide ploegen, die nog nooit een bekerfinale wisten te winnen, maken er een helse sfeer van.

De broers Damian en Bartosz Kedziora bezorgen Eupen met elk twee goals een 4-2 voorsprong. Na 10 minuten komt Visé eerst langszij waarna Bourget via een strafworp - hij zou in totaal 12 keer scoren - zijn team op voorsprong brengt. Eupen reageert furieus en buigt binnen de minuut hun achterstand om naar opnieuw een voorsprong. Eupen heeft de match stevig in handen.

Bartosz Kedziora bezorgt zijn team na 18 minuten bij 13-10 een voorsprong van drie goals. En ook doelman Brian Dormann doet zijn duit in het zakje met vier opeenvolgende reddingen. Eupen vergeet op de counter de kloof verder uit te diepen waardoor Visé in de match blijft. Met nog vijf minuten te spelen krijgt Stijn Joosten, na een flinke charge op een sprintende Visé-aanvaller, rood. Visé komt met een mannetje meer tot op één goal, 15-14. Eens terug op volle sterkte loopt Eupen opnieuw uit. Halfweg de zinderende bekerfinale is het 18-15 in het voordeel van de ploeg uit het Oostkanton.

Eupen begint ook sterk aan de tweede helft. Thomas Mormant bezorgt zijn team bij 21-16 een voorsprong van vijf goals. HC Visé BM moet achtervolgen en dicht, met de hulp van een sterk keepende doelman Plessers, na iets meer dan tien minuten de kloof. Vancosen gooit de 22-22 tegen de netten. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht en blijven er voluit tegen aan gaan, elk gesteund door hun uitzinnige fans.

Na een zoveelste redding van Plessers en een doelpunt van Bourget op strafworp komt Visé na 19 minuten voor het eerst in de tweede helft op voorsprong. Wanneer Devisch, nogmaals Bourget na een strafworp en Pierre Brixhe er drie goaltjes bij doen leidt Visé met minder dan zeven minuten te spelen met 25-29. Vincent Bello scoort vervolgens twee keer (28-32) en het blauw en witte legioen van Visé maakt zich op voor hun eerste bekertriomf in de clubgeschiedenis. Een fantastische bekerfinale tussen Eupen en Visé eindigt op 30-34.

cover Visé is voor het eerst Belgisch bekerwinnaar

foto Alain Decamps

Deel dit bericht