Nieuws

Vluggertje: Flensburg-Handewitt vandaag op en neer naar Skopje

Vluggertje: Flensburg-Handewitt vandaag op en neer naar Skopje

Van de Redactie - Tot nu werkte SG Flensburg-Handewitt zeven officële duels af, waarvan er zes werden gewonnen. Ook in de EHF Champions League gaat de ploeg van assisten-trainer Mark Bult soeverein aan de leiding in groep A. Vandaag vliegt de ploeg per charter op en neer naar Skopje voor het duel met Vardar (20.45 uur, livestream). Die ploeg won in 2017 en 2019 het hoogste Europese clubtoernooi.

Nadat het uitduel bij PSG Paris ook al met een dag reistijd werd afgehandeld, is de ploeg vanmorgen opnieuw vanaf het Deense vliegveld Sonderborg richting Noord-Macedonië vertrokken. Daar is, net als in de rest van de wereld, vanwege de corona-pandemie ook alles anders. In 'Sport Center Jane Sandanksi', berucht en beroemd als een van de grootste ‘heksenketels’ van de wereld als het om sport gaat, worden vanavond geen fans toegelaten. Voor de thuisploeg in elk geval een jammerlijk gemis, die achtste man rondom het speelveld.

Twee duels van Skopje moesten worden uitgesteld, het bezoek aan het Wit-Russische Brest leverde bovendien verlies op: 22-24. De Duitse ploeg, drie weken nog verliezer in de Super Cup tegen THW Kiel (24-28) rekende inmiddels af met Kielce (31-30), PSG (29-28) en Porto (36-29). In de Bundesliga leverden drie duels - Wetzlar (29-27), Nordhorn-Lingen (33-26) en Minden (29-24) - het maximale puntenaantal op.

Voor één speler in de Duitse formatie is het vanavond een weerzien met Skopje: Domen Sikosek Pelko was vorig seizoen bij Vardar actief en speelde de eerste wedstrijden in de Champions League. In het voorjaar, toen de corona-lockdown van kracht werd, stapte hij over naar Noord-Duitsland.

In de groepsfase van de CL stonden beide ploegen nog nooit tegenover elkaar. In 2014 en 2017 kwamen de teams elkaar tegen in de kwartfinales. De eerste keer ging Flensburg door, in 2017 juichte Vardar.

Opsteker

Winst in de Noord-Macedonische hoofdstad zou voor Bult c.s. een geweldige opsteker zijn in de voorbereiding op de topper in de Bundesliga, komende zondag bij THW Kiel (13.40 uur, te volgen via NDR). “Dat wordt een paar dagen hard werken voor onze fysiotherpeuten!” meent de 37-jarige Deense hoekaanvaller Lasse Svan Hansen die al sinds 2008 verbonden is aan de grensclub.

Het voor gisteravond geplande CL-duel tussen THW Kiel en Motor Zaporoshe is uitgesteld vanwege corona-besmettingen bij de Oekraïense ploeg.

Ook Rhein Neckar Löwen komt op 27 oktober niet in actie in de EHF European League tegen Grundfos Tatabanya vanwege meerdere positieve corona-tests bij de Hongaarse ploeg. Wanneer het duel wordt in gehaald, is nog niet duidelijk. 20 oktober start de Duitse ploeg wel in de groepsfase van de EL tegen het Slveense Club RK Trimo Trebnje.


Foto club

cover Vardar-fans vieren de CL-winst in 2019, vanavond in eigen hal worden geen fans toegelaten

foto archief HSP / Alain Decamps

Deel dit bericht