Nieuws

VOC PAKT BEKER TERUG VAN VENLO NA ENERVEREND DUEL

AD SPORT / Peter Lotman - Vorig jaar won Lisanne Kruijswijk met Handbal Venlo de nationale beker voor de eerste keer. Ze denkt er nog steeds met veel plezier aan terug. Graag had ze dit keer die bokaal weer in haar handen gehad, maar rivaal VOC bleek met 22-25 toch te sterk. “Ontzettend jammer, maar ons seizoen is nog niet voorbij.”

Kruijswijk (23) kennen we nog uit haar tijd bij Quintus. De speelster die altijd met een tomeloze energie de aanval zoekt, nooit verzaakt en steeds alles geeft om met haar team een zo positief mogelijk resultaat te bereiken. Die geweldige instelling heeft ze bij haar huidige club Venlo nog steeds. Niet af te stoppen en goed voor een serie doelpunten was ze ook in de bekerfinale tegen de Amsterdamse opponent weer lekker op dreef.

LISANNE KRUIJSWIJK: ‘DAN GAAN WE VOLUIT VOOR DE LANDSTITEL’

“Vorig jaar was de beker mijn eerste echte finale en dat was dus best wel wennen. We voelden toen als team dat er voor ons alleen maar iets te winnen was. Iedereen had zoiets van we moeten tweehonderd procent geven en dan zien we wel hoe het eindigt. Dit jaar is het seizoen een stuk drukker, maar ik ben inmiddels na de BOT het spelen van finales wat meer gewend. Het geeft niet meer zo veel druk. Het geeft wél veel plezier, omdat juist de wedstrijden tegen VOC voor ons nog de enige uitdaging zijn in de eredivisie.”

NIET GELUKT

Kruijswijk durft zich altijd wel uit te spreken. “De beker is de tweede hoofdprijs van het seizoen en vanaf het begin heb ik geroepen dat ik de Triple wil winnen. We hebben de Supercup al en had gehoopt nu de beker te kunnen pakken. Jammer genoeg niet gelukt. Dan gaan we maar voluit voor de landstitel. De Europa Cupwedstrijden hebben ons nieuwe ervaringen gegeven en we hebben duidelijke stappen gezet dit jaar”, aldus de sportieve verliezer die ook zelf kan terugkijken op een prima seizoen. “Soms vraag ik me wel af hoe ik het doe”, zegt ze na afloop van het verloren duel met tranen in de ogen. “Zo hectisch als dit jaar heb ik het op persoonlijk gebied nog niet gehad. Vooral de mensen om mij heen op wie ik altijd kan terugvallen, hebben mij daar enorm bij geholpen”, zegt Kruijswijk die veel zelfvertrouwen uitstraalt en in het veld niet bang is om de leiding te nemen en een sturende rol te vervullen.

Tegen rivaal VOC werd het opnieuw een stevig partijtje handbal waarvan de toeschouwers in het sfeervolle Topsportcentrum volop genoten. Met Daphne Luchies (5x), Lois van Vliet (5) en Alieke van Maurik (4) als uitblinksters bij VOC en Lisanne Kruijswijk uit ’s-Gravenzande (5x), Lynn Kuipers (7)en Sharon Grummel (5) als belangrijke schakels in het team van de afscheid nemende trainer/coach Robin Gielen.

FIKSE TEGENVALLER

Ook voor Gielen (47), die vertrekt naar de mannenploeg van het Belgische Houthalen, was de nederlaag een fikse tegenvaller. Ambitieus als hij is, had hij graag de deur in Venlo achter zich dicht getrokken met wéér een beker. De voormalig 80-voudig international heeft met zijn inspirerende aanpak de handbalvrouwen van Venlo in korte tijd naar grote hoogte gestuwd. Landstitel, Beker, Supercup, deelname Europa Cup, het kon niet op in Venlo dankzij motivator Gielen. Juist om die reden was ook hem die tweede nationale bokaal zo van harte gegund!

Maar de Amsterdamse formatie van trainer/coach Rachel de Haze toonde andermaal veel karakter, bleef knokken bij een achterstand en zoals zo vaak bogen zij een nadelige marge knap weer om tot een verdiende 22-25 overwinning. En ook dát verdiende een groot compliment!

WEDSTRIJDRAPPORT
Amusementswaarde (***): Het was een leuke wedstrijd, maar er ging ook nogal eens wat mis. Afspeelfouten, het onbenut laten van te veel vrije kansen, rommelige situaties zorgden ervoor dat er te weinig te genieten viel van hoogstaande combinaties.
Scheidsrechters (***): Ruud en Paul Geraets floten, zoals altijd, een rustige en degelijke partij. Er zaten wat schoonheidsfoutjes in die reacties opriepen bij spelers, coaches en toeschouwers. Vooral de aanvallende fout en de voordeelregel zorgden voor kritische geluiden.

cover VOC Amsterdam is de nieuwe bekerkampioen! PROFICIAT!

foto Reza

Deel dit bericht