Nieuws

VOLENDAM VERSLAAT KAMPIOEN AALSMEER; LIONS KOPLOPER

Nog maar enkele maanden geleden streden Aalsmeer en Volendam om de nationale titel. Die ging toen naar de ploeg van coach Bert Bouwer. In de zomerperiode veranderde er hier en daar nogal iets aan de samenstelling van beide Noord-Hollandse teams. Dinsdagavond stond een nieuw duel in de BENE-League op het programma. Ditmaal pakte de ploeg van de nieuwe oefenmeester Geert Hinskens de punten: 32-30.

Door dit resultaat én de winst van LIONS op HUBO handbal (37-31) gaan de Limburgers nu alleen op kop, met 11 punten uit 6 duels. Aalsmeer en Bocholt volgen met 10, Volendam en HUBO sluiten aan met 8 punten.

Het was in Volendam al lang niet meer gelukt: op de eigen vloer winnen van Aalsmeer. Zaterdagavond was er nog een opwarmertje met het duel tegen het nog puntloze Belgische Atomix (43-21). Maar spelen tegen Aalsmeer is andere koek. Om zicht te houden op een plek bij de eerste vier moest er gewonnen worden. Linksom of rechtsom.

Het zwakke punt in de Aalsmeer-defensie lag voornamelijk in het centrum waar international Samir Benghanem niet het voor hem zo kenmerkende niveau haalde.  Bij rust had de oranje ploeg een krappe 15-13 voorsprong. Bij 20-17 bleven de scores lange tijd uit. Toen vervolgens aanvoerder Vaidas Trainavicius en coach Bert Bouwer geïrriteerd raakten door de arbitrale leiding (Ferry van de Beek en Niels Egberts) en met tijdstraffen werden bedeeld, profiteerde de thuisploeg daarvan niet echt optimaal. Daarna was het de beurt aan de Duitser Oskar Schöll, hij was nauwelijks af te stoppen vanaf de centrale aanvalspositie.

Het verschil zou groot genoeg moeten zijn voor Volendam om met twee punten de eindstreep te halen, maar de gasten kwamen in de hectische slotfase nog akelig dichtbij. Doelman Evan de Lange had enkele noodzakelijke stops, aan de andere kant zorgden Jeroen Roefs en Evert Kooijman dat de veilige marge tot het einde gehandhaafd bleef.

LIONS

De Limburgse ploeg dendert tot nu toe vrij gemakkelijk door de grensoverschrijdende competitie. Tachos, Bevo en Atomix moesten de punten inleveren. Alleen het thuisduel tegen Sporting Pelt leverde op dag 1 een 33-33 eindstand op.

De combinatieploeg van Tongeren en Hasselt – HUBO handbal – was op voorhand van een ander niveau. De ploeg van de nieuwe coach Peter Portengen kwam er in Sittard niet aan te pas: de Duitser Jonas Dell zette met zijn vijfde treffer bij rust de bordjes op 20-13.

Het ‘rondje bier’ voor de dertigste treffer kwam van de hand van Robin Leunissen (30-22). De Belgen hadden zichtbaar hun verzet al opgegeven en moesten toestaan hoe ‘talent van het jaar ‘ Ids Eussen er in totaal acht in het mandje legde en doelman Jens Dijkstra zich onderscheidde met een resem aan reddingen.

WAALSE DERBY

De Derby tussen Visé en debutant Eupen eindigde in 33-23. Na een goede start van de ploeg van de broers Kedziora – drie uit twee – daalt men stilaan af naar de onderkant van de ranglijst. Drie nederlagen tegen teams uit de kop van de ranglijst – Aalsmeer, HUBO en LIONS -  zijn te billijken en worden als leermoment beschouwd. Voor Visé, Belgische kampioen, was de start van het seizoen onder leiding van de nieuwe coach Thomas Cauwenberghs niet echt super: drie nederlagen (Hurry Up, Bocholt en Pelt) werden gevolgd door drie zeges op ploegen waar zeker de punten van moesten worden gepakt: Tachos, Bevo en Eupen.

Bocholt kwam tegen hekkensluiter Atomix niet in de problemen en won met 35-24.

Woensdag het duel tussen Tachos – zonder Joep Voermans - en Hurry Up, donderdag komen Pelt en Bevo als laatste in speelronde zes in actie.

Zaterdag 8 oktober volgt speelronde 7 alvorens de competitie vanwege kwalificatiewedstrijden van zowel de Nederlandse als Belgische nationale ploeg ‘even’ op slot gaat.

PROGRAMMA:

AALSMEER – LIONS; BEVO – BOCHOLT; HUURY UP – HUBO HANDBAL; TACHOS – SPORTING PELT; EUPEN – VOLENDAM; VISE - ATOMIX

cover Ids Eussen scoorde namens LIONS acht keer tegen HUBO handbal

foto Reza

Deel dit bericht