Nieuws

Voorbereiding: Nieuwe start voor Foreholte in eredivisie.

Voorbereiding: Nieuwe start voor Foreholte in eredivisie.

In drie jaar tijd promoveerden de handbalsters van Foreholte onder leiding van Ricardo Clarijs  van de tweede divisie naar weer terug de eredivisie. 31 jaar na de roemruchte periode 1986-1992 waarin men ook twee keer naar de eredivisie is gepromoveerd speelt men komend seizoen weer op het hoogste niveau. De promotie in 1986 wordt in Voorhout gezien als een hoogte punt. Die van 1989 kwam voor uit het feit dat men probeerde een topclub te worden maar daar uiteindelijk aan ten gronde is gegaan. De club moest weer opnieuw worden opgebouwd hetgeen 25 jaar heeft geduurd vooraleer men weer terug was op het hoogste niveau.

Dinsdag 25 juli is men begonnen met de voorbereiding op het seizoen Voordat men op 15 augustus aan de zaaltraining gaat beginnen zal er eerst flink aan de conditie worden gewerkt op het stand van Noorwijk. 

Foreholte beschikt inmiddels over een ruime selectie voor het eerste en tweede team. Van de eerste selectie is niemand vertokken. Trainer coach Clarijs is inmiddels vertrokken naar VOC.  Zijn plaats is ingenomen door Ken van Hasselt die afgelopen seizoen trainer bij Aristos is geweest. Van Hasselt krijgt bij Foreholte assistentie van Matthijs Vink die afgelopen seizoen Clarijs ondersteunde en onder zijn leiding ook zijn HT4 heeft gehaald. Vink is dan ook het gezicht van de man die de afgelopen periode heeft meegemaakt maar ook duidelijk aangeeft dat het komend seizoen anders zal zijn.

Ken van Hasselt vind dat het een flinke uitdaging wordt. “Maar zeker een waar ik met veel energie en enthousiasme aan wil beginnen. Het zal een heel ander jaar gaan worden. Het is niet meer vanzelfsprekend dat we alles winnen zoals men de afgelopen jaren gewend is geraakt. Daarbij komt dan ook het principe van de nacompetitie. Dat betekend dat we heel ander het seizoen ingaan dan men in de eerste divisie heeft gedaan”.

Het gaat er naar uitzien dat men met de selectie die afgelopen seizoen kampioen is geworden van de eerste divisie ook de eredivisie in gaat. De selectie bestaat uit een mix van jonge en oudere spelesters waarvan er ook een aantal op eredivisie niveau gespeeld hebben. Daarnaast is het de bedoeling dit seizoen om jonge speelsters te laten doorgroeien zodat zij het stokje kunnen overnemen wanneer de oudere generatie zich gaat terugtrekken. Dat betekend dat zij dit jaar daar waar mogelijk ook hun kans krijgen. In alles zal het dan ook een nieuwe start zijn voor de ploeg uit de Bollenstreek.

Voorbereidingsprogramma

Zondag 20 augustus

Sporthal de Tulp in Voorhout

11:15 uur Foreholte – Aalsmeer

13:30 uur Aalsmeer – Westsite

13:45 uur Westsite – Foreholte

Zaterdag 26 en zondag 27 augustus

Twee daags toernooi in Sint Truiden  (België)

Zaterdag 2 en zondag 3 september

Tweedaags trainingsweekend in Houten

Zaterdag 9 september (onder voorbehoud)

18:45 Foreholte - Quintus

24 september Start competitie

Foreholte – VOC Amsterdam

Deel dit bericht