Nieuws

Voormalige Belgische Kim Braun volgt Martine Smeets op bij Bietigheim

Voormalige Belgische Kim Braun volgt Martine Smeets op bij Bietigheim

Bij SG BBM Bietigheim wordt in het nieuwe seizoen de tweede positie op de linkerhoek achter Fie Woller opnieuw ingevuld na het vertrek van de 27-jarige Nederlandse international Martine Smeets.

Van Bayer 04 Leverkusen komt de 21-jarige Kim Braun naar de regerend landskampioen. Zij heeft een contract getekend voor twee jaar tot 30 juni 2020. Braun is de opvolgster van Martine Smeets die met tot nu toe onbekende stemming aan het eind van het seizoen de club gaat verlaten.

Smeets speelde sinds 2015 bij Bietigheim. Daarvoor was ze twee jaar in dienst bij Thüringer Hc, vijf jaar bij Dalfsen en een een jaar bij E&O. Smeets is de tweede Nederlandse na Tess Wester die bij Bietigheim vertrekt. Daar staat tegenover dat Laura van der Heijden de club komt versterken.

Kim Braun speelt al vijf jaar bij Leverkusen. Met de A-jeugd won ze in 2014 en 2015 het Duitse kampioenschap en werd in 2016 vicekampioen. Behoedzaam werd de rechtshandige op de linkerhoekpositie gebracht waarna ze in de loop der tijd kreeg ook steeds meer speeltijd in het Bundesligateam van Bayer Leverkusen kreeg.

Braun is met handballen begonnen bij het Belgische KTSV Eupen vlakbij de Belgisch/Duitse grens in het Duitstalige gedeelte van België. Van Eupen verhuisde ze naar HC Eynatten voordat ze in 2013 naar Bayer Leverkusen overstapte. Sinds dit jaar heeft Kim Braun ook een Duits paspoort en komt dus in aanmerking om voor de DHB-selectie te spelen. Voor de eerste DHB-trainingsstage van de nieuwe bondscoach Henk Groener was Kim ook geselecteerd.

Zelf kijkt Kim Braun vol vertrouwen uit naar haar volgende carrièrestap: "Ik kijk er echt naar uit om na vijf leuke en spannende jaren in Leverkusen over te stappen naar de Duitse kampioen. Ik ben heel dankbaar voor alles wat ik In Leverkusen heb geleerd. Maar nu is het tijd voor mij om de volgende stap te zetten en Bietigheim biedt voor mij het best mogelijke team omdat men handbal speelt waarbij de hoekspeelsters in het bijzonder zijn betrokken "

Deel dit bericht