Nieuws

Voorwaarts kampt met begrotingstekort, toekomst in eredivisie onzeker

Voorwaarts kampt met begrotingstekort, toekomst in eredivisie onzeker

De Stentor / Jolien Koerhuis - De kans dat Voorwaarts volgend jaar weer in de eredivisie speelt is klein. Een flink begrotingstekort lijkt het tophandbal in Twello de nek om te draaien. “Het zou een onverantwoorde uitdaging zijn.”

Het besluit van het Nederlands Handbalverbond (NHV) om vanwege de coronacrisis geen clubs te laten promoveren of degraderen, leek voor Voorwaarts gunstig uit te pakken. De debutant in de eredivisie streed nog tegen degradatie, maar zou door de beslissing na de zomer gewoon weer op het hoogste niveau uitkomen.

“Maar of dat ook gaat gebeuren, is nog een groot vraagteken,” vertelt Bianca Alferink, voorzitter van de afdeling handbal van Voorwaarts. “Wij stoeien al langer met onze financiën en dat wordt alleen maar meer. Door de corona gaat het hele sponsorverhaal hard achteruit en kunnen geplande acties geen doorgang vinden. We lopen veel inkomsten mis.”

Verplichtingen

Ook voor de uitbraak van de pandemie zag het er al niet rooskleurig uit in Twello. Alferink: “Voorwaarts is een omnivereniging en daardoor hebben we verplichtingen naar de andere takken van de club toe. De afdeling handbal staat al langer onder druk. Dit seizoen eindigen we met een fors begrotingstekort door de vele verplichtingen die spelen in de eredivisie met zich meebrengt. Volgend seizoen wordt dit waarschijnlijk nog meer als we geen grote sponsor vinden.”

Tophandbal lijkt daardoor geen reële optie meer in Twello. “We moeten realistisch zijn en geen struisvogelpolitiek bedrijven. Daarom is het niet zeker dat we volgend jaar nog in de ere- of eerste divisie staan. Dat zou een enorme, en wellicht onverantwoorde, uitdaging zijn. Maar dat was het zonder het coronaverhaal ook al. We gaan er de komende weken alles aan doen om een weloverwogen besluit te nemen.”

Cover Voorwaarts, kampioen 2019 in de eerste divisie

foto archief HSP

Deel dit bericht