Nieuws

Vrouwen van Quintus maken indruk tegen titelkandidaat Venlo

Vrouwen van Quintus maken indruk tegen titelkandidaat Venlo

‘Dit geeft een boost’

AD SPORT / Peter Lotman - Met een bewonderenswaardige inzet én goed handbal hebben de vrouwen van Quintus titelkandidaat Venlo een 24-24 gelijkspel afgedwongen. Ondanks de sombere voorspellingen maakte het team van coach René Zwinkels een collectief sterke indruk.

De (pseudo)experts wisten het vooraf zeker: het vernieuwde Quintus had geen kans tegen het danig versterkte Venlo. Zwinkels en zijn adepten logenstraften echter op ondubbelzinnige wijze die negatieve prognose. Zij geloofden er wél in en zelfs vlak voor de wedstrijd liet de Westlandse coach nog weten overtuigd te zijn van een positieve afloop. “Er is prima getraind en de motivatie is enorm. Ik heb er vertrouwen in.”

De Heulse speelsters konden na afloop samen met hun trainer dus een lange neus trekken naar de criticasters. De blijdschap was zichtbaar. Spelbepaalster Angelique van Duijvenbode: “Wij zijn heel tevreden. Ondanks dat we de hele wedstrijd één of twee doelpunten hebben achtergestaan, zijn we blijven knokken en hebben veel vechtlust getoond. We hadden uiteindelijk nog kunnen winnen, maar op deze uitslag zijn we ook heel trots.”

Onbevangen

Het was inderdaad een genoegen de thuisploeg aan het werk te zien. Geen gezeur meer over al die speelsters die zijn gestopt, maar vlot en onbevangen combinatiespel met vaak schitterende doelpunten. Paulien Barendrecht bijvoorbeeld opende sterk met vier snoeiharde schoten in de kruising. De succesvolle schutter: “Met Angelique van Duivenbode en Esmee Martens naast mij kon ik goed in de wedstrijd komen. Zij lanceerden mij uitstekend. Heerlijk om zo te spelen. We leren nog elke week als jong team, maar dit resultaat en het vertoonde spel geeft een boost en veel vertrouwen.”

Bij de rust (12-14) was al duidelijk, dat Quintus zich niet zo eenvoudig gewonnen wilde geven tegen de huizenhoge favoriet. Met hard werken en fraaie doelpunten van mede-uitblinkster Jette van Ingen kwam de thuisploeg om en om scorend op 24-24 met nog vier minuten op de klok. Vervolgens moest Suzie Otten, die uitblonk in de verdediging, naar de strafbank. De Heulse ploeg hield ondanks ondertal stand mede dankzij een serie knappe reddingen van Esther de Vos.

Onreglementair

Met nog veertien seconden werd Lisanne Kruiswijk bij een passeerbeweging onreglementair afgestopt. De Limburgse verdedigster kreeg de terechte tweeminuten tijdstraf en heel Quintus smeekte om een strafworp. De arbiters Van Laarhoven/Thijssen gaven slechts een vrije worp en daarmee eindigde het boeiende duel in de verdiende puntendeling: 24-24. Aanvankelijk woede en teleurstelling, maar niet veel later óók trots over het behaalde resultaat.

Coach Zwinkels realiseerde zich, dat er nog wedstrijden verloren zullen worden. Hij heeft al veel meegemaakt en is realist genoeg. “Ik zal ook niet zeggen, dat we het al helemaal op de rails hebben. Maar die meiden willen heel graag en vinden het leuk. Er is spelplezier en ze knokken voor hun kansen. Dát wil je als coach zien en dan komen de resultaten vanzelf.”

Doelpunten Quintus: Jette van Ingen (6), Lisanne Kruijswijk (5), Paulien Barendrecht (5), Angelique van Duijvenbode (4), Nicole van Meteren, Suzie Otten, Dorien van Wissen en Esmee Martens. Wisselkeepster Kim Hersbach stopte twee strafworpen.

Bij Venlo was Lian van Sleeuwen met tien doelpunten de beste schutter.

Wedstrijdrapport

Amusementswaarde (****): Van Venlo weten we dat het Limburgse team goed kan handballen, zeker met de versterkingen erbij. Vlot spel, goede combinaties en venijnige schoten. Dé verrassing was echter het sterke spel van Quintus, dat verdedigend goed in elkaar zat en aanvallend verrassende acties liet zien. Ook de schotkracht was prima. Om die redenen een duel dat het aankijken volledig waard was.

Scheidsrechters (***): Steffan van Laarhoven en Sjoerd Thijssen floten een prima wedstrijd. Overtuigend en zonder aarzelen namen ze hun beslissingen. Al waren die niet altijd goed (maar dat kan ook niet), ze bleven stoïcijns. Quintus had moeite met de laatste seconden toen het geen strafworp kreeg, maar uiteindelijk was het gelijkspel een juiste eergave van de hele wedstrijd.

Beste speelsters: Bij Quintus schoot Paulien Barendrecht met scherp en blonk de jeugdige Jette van Ingen uit met haar acties. Bij Venlo was Lian van Sleeuwen op schot.

cover Jette van Ingen

foto club

Deel dit bericht