Nieuws

Vrouwen eredivisie beginnen aan laatste traject

Vrouwen eredivisie beginnen aan laatste traject

Van de Redactie– In de eredivisie bij de vrouwen beginnen we dit weekeinde aan competitieronde 12. Nog zes te gaan dus alvorens het kaf van het koren wordt gescheiden in de nacompetities.

Donderdag was er nog een inhaalduel tussen nummer 1 en 10, t.w. OTTO Work Force VOC tegen Foreholte, de oude ploeg van huidig VOC-trainer Ricardo Clarijs. Foreholte meldde deze week dat de contracten met de beider hoofdsponsors, de gebroeders Schooten, opnieuw konden worden verlengd. Een rustgevend gevoel. Maar die verse krabbels onder een nieuw contract konden de zware 45-22 nederlaag niet voorkomen. Voor de regerend kampioen blijft de aanvallende teller na elf duels (427 doelputen) op 39 gemiddeld staan. Verdedigend incasseerde men 278 potten, goed voor 25 gemiddeld.

Meer kans op punten zit er voor Foreholte ook niet in als de ploeg zaterdag later op bezoek gaat bij het verrassend goed spelende JuRo Unirek VZV. Zal sowieso al knap lastig worden om temidden van het feestgedruis rond de opening van de tweede sporthal in ’t Veld geconcentreerd te blijven.

Morrenhof Janssen Dalfsen tegen Quintus is een duel dat Monique Tijsterman per se moet winnen om op de vierde plek te blijven. Begin oktober gingen de ‘busmeisjes’ nogal stevig onderuit in het Westland: 23-16. Thuis verloor Dalfsen een van de vier duels. Livestream is er via

http:// https://www.youtube.com/c/TOPHANDBALDALFSEN/live

Jill Kooij namens Dalfsen                 foto Alain Decamps

Geonius Vlug en Lenig ontvangt, tijdens de nieuwjaarsreceptie, Borhave. Van de vier thuisduels verloor Geleen er drie! Met twee winstpunten in de zak kunnen de bezoeksters zomaar richting de topvier springen!

   Alex Curescu, nieuw bij SEW

Alex Curescu ontvangt met zijn nieuwe ploeg, hekkensluiter Westfriesland SEW het Venlose Cabooter Handbal, de huidige nummer 3. SEW heeft zeker goede voornemens gemaakt voor 2019. Een daarvan is natuurlijk het zo snel mogelijk van die laatste plek weg komen. Dat kan alleen als er punten worden binnen gehaald. Of dat tegen de Noord-Limburgse ploeg meteen gaat lukken? Het duel is via de livestream van de thuisploeg te volgen.

Boer’n Trots Kaas DSVD ontvangt de Amsterdamse koploper die in een turbulent duel tegen VZV vlak voor de winterstop het eerste verliespuntje incasseerd. De ploeg uit Deurningen is tot veel in staat. Of daar ook een zege op de regerend landskampioen bij hoort, is twijfelachtig.

Deel dit bericht