Nieuws

Vrouwenploeg China niet bij OKT

Vrouwenploeg China niet bij OKT

Van de Redactie - De Chinese vrouwenploeg neemt niet deel aan het OKT in Hongarije. Het reeds in maart 2020 geplande toernooi maar door de corona-pandemie verschoven naar maart van dit jaar, vindt plaats van 20 tot 22 maart. De deelnemende ploegen zijn gekwalificeerd op basis van hun ranking bij het WK van 2019 en EK 2018 en kwalificatietoernooien in Azië, Afrika en Amerika.

Maandag maakte de Internationale Handbal Federatie (IHF) in een persbericht de afmelding bekend: reisbeperkingen en protocollen vanwege de coronamaatregelen houden de ploeg in eigen land. In plaats van China komt Kazachstan naar Hongarije. Die ploeg nam eerder de plaats in in groep 3 van Zuid-Korea, dat zich ook afmeldde. Omdat Hongkong en Thailand de vacante plek in groep drie niet wilden of konden overnemen, zijn in Montenegro slechts drie ploegen die strijden om de twee tickets: Montenegro, Noorwegen en Roemenië.

In Hongarije zijn het thuisland, Rusland en Servië de opponenten van Kazachstan. In de eerste groep spelen Spanje, Zweden, Senegal en Argentinië.

cover Geen OKT voor de Chinese vrouwen

foto archief HSP / IHF

Deel dit bericht