VZV 2 geeft HandbaL Venlo uitstekend partij

Door Theo Moras - De reserves van VZV moesten pas in de slotfase van het bekerduel in de achtste finales hun meerdere erkennen in de bekerwedstrijd tegen de eerste ploeg van HandbaL Venlo: 24-31.

Na een prima redding van VZV-goalie Iris Hoekenga nam de thuisploeg binnen de minuut een 1-0 voorsprong door Romy Zengerink. VZV kwam voortreffelijk uit de startblokken en had na 10 minuten een terechte 6-3 voorsprong door o.a. treffers van Romy Zengerink en het goede optreden van de VZV- keepster. Vervolgens kwam de ploeg uit Venlo beter in de wedstrijd wat halverwege de eerste helft in een 7-7 gelijke stand resulteerde. De gasten wisten zelfs een 9-10 voorsprong te nemen. Met een time out van VZV-coach Ard de Ruiter werd die opmars een halt toegeroepen en herpakte de thuisploeg zich door nog voor het rustsignaal door Carmen van de Kroon weer op een 15-14 voorsprong te komen. Er volgde een tijdstraf voor het in de eredivisie aan kop staande team uit Venlo dat er in slaagde in ondertal vlak voor rust toch op 15-16 te komen, maar die stand door Jet Jimmink weer gelijk getrokken zag worden: 16-16.

Foto Patrick Hogervorst

De rust had de thuisploeg goed gedaan, na 5 minuten had VZV alweer een 19-16 voorsprong door Romy Zengerink en twee gave treffers van Krissy Hogervorst: een listig lobje en een snelle break.

Hierna herstelde HandbaL Venlo zich en, net als voor rust, kwamen de gasten terug in de wedstrijd en namen een 19-20 voorsprong. Opnieuw een time out voor de thuisploeg maar dat kon het team niet meer over deze lichte inzinking heen tillen.

VZV bleef wel knokken en wist halverwege toch weer op gelijke hoogte te komen (22-22) door een schitterende treffer van Albertine Abube en twee doelpunten van de goed op schot zijnde Romy Zegerink. Meteen pakte de coach van Venlo een time out en met nog 10 minuten op de klok was er weer het verschil van drie doelpunten (22-25) maar nu in het nadeel van de thuisploeg.

In de laatste fase wist Iris Hoekenga met enkele prima reddingen de schade te beperken en scoorde Lotte Houtenbos nog wel 23-25 en 24-26. In de laatste 5 minuten maakte Venlo alsnog het verschil en werd die marge zelfs nog 7 doelpunten nadat het team van verliezende coach De Ruiter toch tot de laatste 10 minuten gelijkwaardig was geweest: 24-31.

Romy Zegerink was bij VZV met 9 treffers bijzonder trefzeker, terwijl keepster Iris Hoekenga net als de sluitpost van Venlo hun doel uitstekend verdedigden.