Nieuws

VZV tegen regerend kampioen Malaga; Venlo naar Servië

VZV tegen regerend kampioen Malaga; Venlo naar Servië

Van de Redactie – Vanmorgen vond in Wenen de loting plaats voor de achtste finales in de European Cup bij de vrouwen. Nog twee Nederlandse teams zaten in de kokers: VZV – het schakelde eerder Ferizaj en Vardar uit – ontmoet regerend kampioen Malaga dat in de vorige ronde Quintus elimineerde. VZV start met een thuisduel.

Malaga was in de derde ronde beduidend sterker dan Quintus dat de twee wedstrijden in Zuid-Spanje afwerkte. Het eerste van twee duels ging zwaar verloren: 23-37. Een dag later boekte de ploeg uit Kwintsheul een zege voor de statistieken: 37-33. Actueel bezet Malaga na tien duels de vierde plek in de Spaanse competitie, vijf punten achter koploper Bera Bera.

Het debuterende Cabooter HandbaL Venlo begint ook in eigen hal: ZRK Bekament Bukovicka Banja uit Arandjelovac in Servië is de ploeg die bedwongen moet worden om een ronde verder te geraken. Banja telt louter Servische speelsters. In de beide vorige rondes – alle duels werden in Servië afgewerkt – schakelde Banja in ronde 2 Valur uit IJsland uit (29-28 en 30-24), een ronde later kwam men via Salerno (29-29 en 29-27) bij de laatste 16 terecht.  

Venlo bereikte de laatste 16 nadat de ploeg over twee duels afrekende met de Zwitserse kampioen LK Zug.

8/9 januari is de heenronde, op 15/16 januari zijn de returns voorzien.

De volledige loting:

cover HandbaL Venlo trekt in de volgende Europese ronde naar Servië

foto archief HSP / Ger Sampers Photography

Deel dit bericht