Nieuws

Wendy Smits vervolgt carrière bij Foreholte

Wendy Smits vervolgt carrière bij Foreholte

Begin december scheidde de wegen van Wendy Smits en de Cothense handbalvereniging Fortissimo maar de volgende maand 33 jaar wordende opbouwsters weet nog niet van ophouden. De in Amsterdam geboren oud international speelt vanaf januari 2016 voor het Zuid Hollandse Foreholte, dat dit seizoen weer uitkomt in de eerste divisie.

Trainer coach Ricardo Clarijs is erg blij met de komst van de routinier die na haar vertrek in 2005 bij SEW naar Duitsland vertrok en daar gespeeld heeft bij TuS Metzinger, HSG Sulzbach Leidersbach en FA Goppingen. In 2009 keerde ze weer terug naar Nederland en ging voor Dalfsen spelen waar ze in 2012 vertrok en, na later bleek voor slechts een paar maanden, ging spelen voor het Duitse Blomberg Lippe. Vanaf januari 2013 speelde ze voor Fortissimo.

Clarijs: “Ze is precies het type speelster waar we al een tijdje naar op zoek waren. Met Wendy erbij kunnen we denk ik weer een stap naar voren maken en als team ons verder ontwikkelen.. Ze wil haar handbalcarrière niet op deze manier beëindigen maar graag op een positieve manier afsluiten. Ze is positief over de wijze waarop wij spelen en trainen maar ook over het team wat bestaat uit een mix van routine en jeugdige talenten. Ze zal naast speelster ook betrokken worden in de verder ontwikkeling van het team tijdens de trainingen en wedstrijden. In het veld zal ze een verlangstuk zijn van mij”. 

Deel dit bericht