Nieuws

WHC/HERCULES SLUIT SEIZOEN AF IN STIJL: KNAPPE DERDE PLAATS

AD Sport / Peter Lotman - De laatste competitiewedstrijd van WHC/Hercules tegen Arnhem was er één vol emoties. Het team van coach Wesley Hage won met 31-22 en eindigde door dit resultaat op een voortreffelijke derde plaats in de eredivisie. De tiende overwinning op een rij zorgde voor vreugdetranen. Maar er werd ook afscheid genomen van een aantal spelers én van co-trainer/coach Nick Masmeijer. Ook dat maakte veel emoties los.

Coach Hage over het stoppen van zijn maatje in de technische staf: “Ik ga Nick ontzettend missen. Hoe wij samen de kar hebben getrokken, voelt alsof we tien jaar hebben samengewerkt. Zó goed. Maar het waren maar twee seizoenen. Heel jammer, maar begrijpelijk vanwege privéomstandigheden. Maar ik denk dat we ooit nog wel wat mooie dingen gaan doen.”

Het was tevens de laatste wedstrijd van ‘oudgedienden’ Kjeld Meijnen, Mitchell Timmermans, Mitch Giezeman en jong talent Daan van Vliet. Hij lijkt de jeugdopleiding bij Gummersbach te mogen gaan volgen en dat is uiteraard een enorme eer voor de Haagse jongeling. Hage daarover: “Ik ben megatrots op Daan. Van jochie naar ‘bijna-man’ is een ontwikkeling die heel tof is om te zien. Zijn beleving, zijn spelopvatting en gewoon hoe hij als persoon is, zal ik missen. Maar geweldig, dat hij die kans krijgt om zich in Duitsland verder te ontwikkelen.”

Het Combinatieteam speelde in de buitengewoon sfeervolle sporthal Boswijk een partij handbal die door het publiek hogelijk werd gewaardeerd. Het begin was nog wat stroef, maar het tempo lag aan beide kanten erg hoog. Coach Hage vond dat zijn adepten wat te oppervlakkig speelden, hetgeen veroorzaakt werd door de zenuwen om er iets moois van te maken. Die begeerde derde plek hing steeds boven WHC/Hercules de laatste weken. Dát was het ultieme doel geworden.

VEEL BELEVING

Na de 17-14 ruststand hoefde de thuisclub slechts acht doelpunten te incasseren en dat was eens te meer een bewijs dat de dekking opnieuw potdicht zat. De beleving en de bereidheid om voor elkaar een stapje extra te doen, was volop aanwezig. Prima combinatiespel en teamwork hebben in de tweede helft in dertig minuten weergegeven hoe WHC/Hercules dit seizoen zich op uitstekende wijze heeft gepresenteerd. De anders nogal relativerende Hage kon zijn vreugde niet onderdrukken. “Ik zeg het misschien te weinig, maar diep van binnen ben ik zó trots op al die mannen in het veld. Als je ziet hoe zij zich individueel maar óók als groep hebben ontwikkeld, vind ik dat grote klasse. Het is misschien wel de beste groep waarmee ik heb mogen werken”, aldus de zichtbaar gelukkige coach Hage.

Het einde van een seizoen betekent vrijwel automatisch afscheid nemen van steunpilaren. Mitch Giezeman, het onverzettelijke brok dynamiet, was er voor het laatste duel nog even bij. Hij gaat terug naar Zwitserland en stage lopen in Duitsland. Ze zullen de robuuste verdediger in het centrum missen.

NUCHTERHEID

Kjeld Meijnen werd vooral geroemd om zijn Haagse nuchterheid, die iedereen een beetje op de rails hield. Hij viel niet op door zijn spectaculaire acties en opzienbarende uitspraken naar buiten toe, maar was van onschatbare waarde voor het team. Mitchell Timmermans kwam van Quintus terug naar Hercules, maar werd gekweld door blessures. Het lichaam werkte niet meer mee en tot zijn spijt moet hij het voor gezien houden. In de laatste partij liet hij nog eens zijn gedrevenheid zien.

Ondanks het vertrek van bovengenoemd viertal houdt trainer/coach Wesley Hage zijn ploeg nagenoeg compleet. “Er komen nog wat versterkingen van buitenaf en we kunnen nog jeugdspelers doorschuiven. Er werd nog aan een aantal spelers van ons getrokken, maar we houden verder gelukkig iedereen binnenboord. Zodoende kunnen we verder bouwen op de solide basis van dit seizoen.”

Doelpunten WHC/Hercules: Uitblinker Sten Maas (5), Tim Frenk (5), Jari van de Moosdijk (4), Daan van Vliet (3), Koen Houdijk (3), Stan Zwinkels (3), Ziggy Eijsenring (3), Jonah Baak (2), Marijn van de Ree (1), Mitchell Timmermans (1) en Mitch Giezeman (1).
Bij Arnhem was jeugdinternational Robbie van der Linden met 6 doelpunten de beste schutter. Afscheid is daar genomen van trainer/coach Pascal Lucassen, die in Arnhem voor uitstekende prestaties heeft gezorgd. Ook linkshander Thijs Geurds stopt ermee. Hij zat zaterdag als begeleider op de bank. Een speler die altijd voor veel Arnhemse doelpunten zorgde, maar daarnaast óók als gesprekspartner na de wedstrijd een prettige persoonlijkheid is. Ook hem zullen we in de eredivisie gaan missen.

VELO RICHT ZICH OP DE DERDE PLAATS

Na de 23-29 overwinning bij V&L kan Venéco/VELO zich opmaken voor de tweestrijd met VZV om de derde plaats in de eredivisie. Het eerste duel vindt zaterdag plaats om 19.00 uur in Wateringen. Nu al mag de prestatie van trainer/coach Nico Stet en zijn team als voortreffelijke worden beschouwd. Tegen de Limburgse opponent stond er feitelijk niets meer op het spel, want VELO was al definitief tweede in de kampioenspoule. Toch wilde VELO die partij ook bijschrijven in de reeks van overwinningen dit seizoen.

In het begin was die overtuiging er nog niet echt, waardoor V&L steeds een voorsprong kon nemen: zelfs 12-8 na twintig minuten. Na de rust was de Wateringse ploeg beter op dreef. Na veertig minuten was het 16-16, mede door de onvermoeibare Kirsten van Steenbergen die aan de cirkel weer bergen werk verzette. Ook schutter Carmen Riepe speelde in het tweede bedrijf een sterke partij. Tien minuten voor het einde was het al 17-24 voor VELO, dat in die fase de wedstrijd volledig omdraaide. Melissa Dijkstra viel op door haar goede spel in de hoek en door haar verdedigende werk. Angelique van Duijvenbode strooide opnieuw met listige passjes en zette de lijnen uit. Ook Maud Schuit was vanuit de opbouw op dreef met belangrijke acties. Mede door het sterke spel in de tweede helft kon VELO met 23-29 ook deze twee punten incasseren. Talisa van Bergen en Henegouwen ontbrak vanwege een blessure.

Doelpunten VELO: Carmen Riepe (7), Kirsten van Steenbergen (6), Maud Schuit (4), Lexie Louwerens (4), Melissa Dijkstra (3), Angelique van Duijvenbode (2), Kim Schildmeijer (1), Femke Mastenbroek (1) en Nikki Schildmeijer (1).

IN HET SPOOR

De vrouwen van Quintus waren volgens verwachting niet opgewassen tegen titelkandidaat VOC Amsterdam. In het eerste half uur bleef de Westlandse ploeg nog goed in het spoor met tussenstanden van 9-10, 14-15 en 16-18. Maar in de slotfase van de eerste helft moest Quintus toch buigen bij de 16-21 ruststand. Ondanks prima doelpunten van Phoebe Muller, Esmee Verbeek en Jill van den Berg moest de thuisclub de sterke tegenstander in het tweede bedrijf laten gaan. Van 21-26 werd het 22-29 en 24-33, waarna VOC de eindstand definitief bepaalde op 28-38.

Doelpunten Quintus: Mirthe de Jong (6), Phoebe Muller (5), Tess van der Knaap (3), Esmee Verbeek (3), Nina Koers (3), Jill van den Berg (2), Lynn Zwinkels (1), Alyssa Schaap (1), Stacey Zuyderwijk (1), Gedy de Raaf (1), Sanne van de Arend (1) en Lieke van Zundert (1).

cover foto 1 Carmen Riepe was met zeven treffers succesvol voor Velo, foto Patrick Dolkens

foto 2 Phoebe Muller: half dozijn treffers voor Quintus, foto Paul Vis sr

foto 3 Tim Frenk, vijf keer raak voor WHC/Hercules, foto IMV fotografie

Deel dit bericht